Loading...

Faster Pussycat - Like A Ghost, Pirate Love

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 09-12-2022

Tracklist

01. Like a Ghost
02. Pirate Love [Johnny Thunders cover]

Faster Pussycat is zo'n typische band uit L.A. die vanaf eind jaren '80 de kop opstaken. Een beetje hardrock, een beetje sleaze, wat glam, en veel haar; je kent het wel. Het verbaast me eigenlijk dat de band nog altijd - of alweer actief - is, de bandgeschiedenis is dan ook verre van onberispelijk. Omdat de Pussycats op het punt staan om te gaan touren is het handig om een release paraat te hebben, al is het maar een single.

Like a Ghost is een nummer over opgroeien in de jaren '70, naar de radio luisteren en doen wat kinderen doen en de herinneringen die het oproept. Het bevat de kenmerkende zang van Taime, die in combinatie met het meezingbare refrein ('in my, in my radio') de grootste aantrekkingskracht moet vormen. Een pakkende riff en dansbare groove doen de rest.

Pirate Love is een cover van de legende Johnny Thunders, blijft trouw aan het origineel en laat bovenal spetterend gitaarwerk horen. Naast de zang krijgt hier ook de basgitaar opvallend veel aandacht, zodat opnieuw een pakkende groove ontstaat.

Onder aanvoering van enig origineel en langjarig bandlid zanger Taime Downe is Faster Pussycat anno jaren '20 verworden tot een brave Amerikaanse rockband. Pakkende liedjes, voorzien van subtiele rauwe randjes doen het oorspronkelijke imago vergeten, en maken van Faster Pussycat een ervaren live-act.

Taime Downe - vocals, harmonica, guitar

Danny Nordahl - bass, vocals

Chad Stewart - drums, percussion, vocals

Sam Bam Koltun - guitar, mandolin, talkbox, vocals

Ronnie Simmons - guitar