Loading...

Firespawn - Shadow Realms

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 12-12-2015

Tracklist

01. The Emperor
02. Imperial Burning
03. Lucifer Has Spoken
04. Spirit Of The Black Tide
05. Contemplate Death
06. All Hail
07. Ruination
08. Necromance
09. Shadow Realms
10. Ginnunga
11. Infernal Eternal

Aha kijk eens aan, Firespawn, nieuw beukwerk uit Zweden. Kan me niet voorstellen dat dat tuk muziek/productie is. En ja hoor ik ben gelijk weer van de leg! LG. Petrov en Vicktor Brandt zitten nu in de band Entombed, let wel A.D. Had ik even niet door dat Entombed dus uit elkaar is en LG. en Victor door zijn gegaan als Entombed A.D. Het is ff een weetje.

Maar goed, de heren uit Zweden hebben dus zin om brute metal te maken en hebben dus de top uit de Zweedse IKEA kast gehaald. Leden van Entombed, Unleashed, Dark Funeral, Morbid, Necrofobic en ga zo maar door. Het mooie van de wat noordelijkere muziek is dat het allemaal wat lomper, grauwer, sneller en tekstueel wat strijdlustiger is. En hier komen de heren met hun eerste plaat Shadow Realms op de proppen.

Meneer Petrov is het brullen nog lang niet verleerd. Hij zet dood en verderf, en occulte uitingen daarentegen in een zonnig daglicht. Wat een heerlijke dikke diepe strot heeft die gozer. Goeie schijf hoor, ligt lekker in het gehoor en inderdaad een typische Zweedse productie. Op de lp staat dat Lawrence Mackrory (de zanger van Darkane) de handel geproduceerd heeft. Op zich wel grappig hoe makkelijk iedereen tegenwoordig een cd produceert. Niet dat die gasten niks kunnen. Maar in de stone age zochten ze maanden naar een producer/engineer; kregen ze weer ruzie, die schopte die weer weg, een groot drama. Tegenwoordig blijkt iedereen het daarom dus verdienstelijk te kunnen.

Ondertussen zit ik halverwege de plaat All Hail te luisteren. En moet eerlijk zeggen dat het toch wel wat saai begint te worden. Het blijft loodzwaar slepend, maar toch had ik iets meer pit verwacht. De echte kou is er ook wel vanaf (aangezien de poolkappen smelten) maar toch is een pitloze druif ook lekker.

Het schijnt nogal in te zijn dat 'De Death Metal Bands van Tegenwoordig' ook verdienstelijke bierbrouwers zijn. Ik zou voor de sfeer dus aanraden om het Cannibal Corpse biertje Amber Smashed Face er bij te gaan drinken. Whoa! Toch te snel geoordeeld. Hahaa, save the best for last. Koop de plaat maar. En als je je bier op hebt en je zit tegen de laatste nummers aan te boeren ga je wel merken wat ik bedoel. Cheerz!

LG. Petrov - Zang

Fredrik Folkare - Gitaar

Victor Brandt - Gitaar

Alex Friberg - Bas

Matte Modin - Drums

 • Lekker nummertje hoor!

  Door Peter Hagen op 12-12-2015 22:32:11

 • Is zeker een leuk album. En een passende review!

  Door Chris van der Aa op 12-12-2015 22:38:24

 • Das aardig. Thanks ...

  De laatste nummers vind ik nog beter zelfs

  Door Marc Brouwer op 12-12-2015 22:40:39

 • Ga ik nog ff een keer opzoeken :)

  Door Peter Hagen op 12-12-2015 22:59:57