Loading...

Fractured Insanity - Man Made Hell

Gepost in Reviews door Edwin Enklaar op 22-07-2016

Tracklist

01. Habitual Killer
02. The Blame of Humanity
03. Forced to Rome
04. Inferno of a Narcissist
05. Man Made Hell
06. One Shot Salvation
07. A Blasted Life
08. Suicidal Holiness

Het is alweer zes jaar geleden dat Mass Awakeless verscheen. Destijds door webmaster Peter omschreven als een intense, hedendaagse, brute death metal-beleving. Een goede internationale belofte voor de toekomst. Zonde om dan te merken dat het zo lang heeft geduurd tot we weer een nieuw teken van leven van Fractured Insanity mogen verwelkomen. Maar ja, we weten allemaal dat voor musici uit dit genre de boterhammen langs andere wegen verdiend moeten worden. Wat wel goed is om te weten dat Man Made Hell duidelijk maakt dat er bij Fractured Insanity geenszins sprake is van enige metaalmoeheid.

Op Man Made Hell is niet beknibbeld op de productie. Als door tornado's voortgestuwde donderwolken worden nummers door je speakers heen geperst. Met gevaarlijk hard trillende conussen tot gevolg. Het epische openingsakkoord van Habitual Killer bereikt zo het maximale effect.

Dit is naast de productie ook direct de grote kracht van de band. In de kern speelt men intense brute death metal maar lardeert dat met hymne-achtige momenten die dankbaar geleend zijn uit de heavy metal zoals dat gedicteerd wordt door Judas Priest en aanverwanten. Het zijn vluchtige momenten binnen de hakkende gewoonten van de band maar ze geven wel direct meerwaarde aan de exercities van dit orkest.

Man Made Hell is een spetterende plaat geworden. Vol met strak gestructureerde riff-aanvallen met maximale destructiewaarden. Het heeft geen enkele zin om er wat songs uit te pikken en te ontleden. Het album gaat er in het geheel in als koek. Een brute death metalbeleving met een fiks aantal vuist-in-de-lucht-momenten. Een warm welkom terug dus voor deze band.

Stefan - vocals, bass

Ignace - drums

Kenny - guitar

Dieter - guitar