Loading...

Funeral Winds - 333

Gepost in Reviews door Edwynn op 22-02-2024

Tracklist

01. Sovereign of Shadows
02. Eternal Nightmare
03. Cast the Gauntlet of Doom
04. Ancient Wrath Unleashed
05. The Damned Ones Shall Rise
06. Forever Cursed and Bound
07. Birthed By Pure Malevolence
08. Conjuration of the Blind One

Met het Rotterdamse Funeral Winds is het sinds jaar en dag lekker ongecompliceerd laaiend hellevuur spuien. Lekker niets-aan-de-hand rammelen. Nooit slecht, maar ook nooit totaal overrompelend.

Totdat zeer onverwacht en zeer snel na Stigmata Mali het hagelnieuwe 333 aan het firmament verscheen. In stilistisch opzicht is er niet verrekte veel aan de vervloekingen gesleuteld, maar ditmaal wordt wel uitgepakt met een serie ijskoude songs die anders dan anders direct onder de huid gaan zitten.

Zinderende marsfragmenten wisselen barbaars strijdgewoel af in het vurige Eternal Winds. Als een zwartbemantelde krijgsheer die zijn triomftocht maakt na een bloederige veldslag trekt dit stuk aan de luisteraar voorbij.

Ook het dreigende The Damned Ones Shall Rise grijpt aan met zijn geniepige klanken. Waarin het misselijke stemgeluid van de voorganger in al zijn glorie kan wentelen in zijn kwaadsprekerij. Hierop volgt meteen het episch getinte Forever Cursed And Bound. Het zwartgeblakerde hart blijft maar kloppen.

Als dan afgesloten wordt met de onheilspellende toetsen in de dynamische hekkensluiter Conjuration Of The Blind One, kan ik niet geloven dat ik naar Funeral Winds heb zitten luisteren. Ongecompliceerd zwartmetaal kan nog altijd verrassen. De oudgedienden overtreffen zichzelf.

Maurits Jansen "Hellchrist Xul" - all instruments and vocals