Loading...

Fvneral Fvkk - The Lecherous Liturgies

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 17-08-2017

Tracklist

01. Erection In The House Of God
02. Underneath The Phelonion
03. Fvkking At Fvnerals

Fvneral Fvkk (hoe cvlt) is een bandnaam waar je vele kanten mee op kvnt in het extreme metal-landschap. Maar een doomgenootschap had ik hier toch niet achter gezocht. De band bestaat sinds 2015, en blijkt te bestaan uit leden van Fävlnis, Ophis en Crimson Swan. Overigens zijn die leden wel redelijk anoniem, en worden hier slechts genoemd met bijnamen. The Lecherovs Litvrgies is het debvvt van deze band, een EP met drie nvmmers.

Ik moet eerlijk bekennen dat de wat eenvovdige, melodievze en epische doom metal me vrijwel direct bevalt. De nvmmers dvren telkens om en nabij de zes minvten, zijn prettig opgebovwd en bevatten net genoeg wisselingen in tempo en ritme (dat geldt zeker voor Vnderneath The Phelonion) om te blijven boeien. De zang is (gelvkkig) clean, waardoor de doom, in combinatie met de epiek, wel een heerlijk old school sfeertje heeft.

De songtitels en teksten (necrofilie in de naam van God?) verwacht je eigenlijk eerder bij extremere vormen van metal, en passen eigenlijk helemaal niet bij deze serene doom. Wel bij de bandnaam natuurlijk. Grappig genoeg is het derde nvmmer Fvkking At Fvnerals het meest expliciet, maar tegelijk ook het meest klassieke doomnvmmer van de drie. Lekkere logge riffs, lome trommelslagen en gedragen vocalen; en een kerkklok die het geheel afslvit.

Een bijzondere combinatie dvs, waarbij ik mij wel in laat pakken door die heerlijke traditionele doomklanken. Niks nievws onder de zon, maar eenvovdig en doeltreffend. Ik ben wel benievwd of dit nog een vervolg gaat krijgen.

Vicarius Vespillo - Bass

Frater Flagellum - Drums

Decanus Obscaenus - Guitars

Cantor Cinaedicus - Vocals