Loading...

Gods Forsaken - In A Pitch Black Grave

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 09-08-2017

Tracklist

01. In a pitch black Grave
02. By hate he comes
03. Born Of Blasphemy
04. Ashes Of The Dead
05. Black Winds Of Genocide
06. Curse Of The Serpent
07. Souls Torn Apart
08. An Odyssey Of Broken Bones
09. Chronicles Of A Maniac

De old school death metalbands blijven ook in Zweden als paddenstoelen uit de grond schieten. Vaak zijn het jonge bands met frisse gezichten, maar ook oudgedienden blijven elkaar in wisselende combinaties opzoeken. Zo ook het vorig jaar opgerichte Gods Forsaken, dat bestaat uit snarengeselaar Anders Biazzi (Blood Mortized, Just Before Dawn) drummer Brynjar Helgetun (Johansson & Speckmann, Just Before Dawn, Megascavenger, Those Who Bring the Torture, The Grotesquery, Ribspreader) en zanger Jonny Petterson (Ashcloud, Henry Kane, Just Before Dawn, Ursinne, Wombbath). Dit drietal debuteert met het toepasselijk getitelde album In A Pitch Black Grave; en dan nog wel op het Nederlandse label Soulseller.

Hoofdbestanddelen zijn hier natuurlijk het overbekende buzzsaw-gitaargeluid, de moddervette groove Zweedse stijl, en als toetje de vernietigende vocalen van Petterson. Succes verzekerd voor zulke gelouterde muzikanten. En hoe voorspelbaar en weinig origineel ook, dit is gewoon ijzersterk uitgevoerde death metal. Vergelijkingen zijn er simpel te maken met bands waarin de hier aanwezige heren ook musiceren, alsmede zo'n beetje alles waar Rogga Johansson zich mee bemoeit. Dat daar een fikse overlapping in zit zal niemand verbazen; het verbaast me eigenlijk meer dat ie hier niet te horen is (constateer ik met een dikke glimlach).

Behalve de buiten kijf staande en ten gehore gebrachte kwaliteiten biedt Gods Forsaken op z'n debuut, heel kort door de bocht gezegd, totaal niets eigens. De authenticiteit alsmede verrukkelijke smerigheid druipen er van af. Daarnaast valt er op In A Pitch Black Grave geen slecht nummer te ontdekken. Dat eigene moet dan wel de hoge kwaliteit zijn, waarbij ik constateer dat menig collega voor zichzelf de lat best wat hoger mag leggen. Voor mij is het in elk geval genieten van ruim 40 minuten doodsmetaal van het onzuiverste rioolwater.

Brynjar Helgetun - drums

Anders Biazzi - gitaren, bas

Jonny Pettersson - zang