Loading...

Godslave - Reborn Again

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 08-03-2018

Tracklist

01. Full Force Forward
02. Reborn Again
03. To The Flame
04. Burn You All
05. Unseen Storm
06. Refuse To Bow
07. Thrashed To The Max
08. Death Deprives
09. Rock On, Man
10. Instrumental Illness
11. Born To Fight
12. No Complaint

Alle clichés zijn los te laten op Duitse thrash metal(bands). Hetgeen ik recentelijk ook nog deed in mijn bespreking van het nieuwe Eradicator-album. Het meeste daarvan is dan ook net zo gemakkelijk van toepassing op de eveneens Duitse band Godslave en hun kijk op thrash. Een voornaam verschil is dat we Godslave hier bij WingsOfDeath al wat langer volgen. Overigens touren de beide bands vanaf volgende week gezamenlijk door Europa.

Aldus hebben de verschillende schrijvers geconstateerd dat Godslave vooral een no-nonsens band van en voor liefhebbers is, die de muziekscene vooral niet te serieus neemt. Zo kan ik bijvoorbeeld nog altijd smakelijk lachen om de 'bio' van de band op hun sociale media pagina's. Die houding stralen ze ook uit in de ongedwongen aanpak van hun muziek. Geen gezeur, gewoon gaan met die banaan. Dat gevoel zal het splinternieuwe album Reborn Again vrijwel zeker bevestigen, zo verwacht ik.

Het gaat er bij Godslave dan ook gestileerd en vooral positief aan toe. Dit Duitse vijftal wenst niet mee te doen aan alle sombere bespiegelingen over de ellende die onze aardbol teistert. Die wordt zeker niet ontkend, maar liever kiest Godslave er voor om in hun muziek en teksten een statement te maken tegen alle negativiteit en doemdenkerij. Godslave presenteert een fundamenteel ander concept: die van de positieve boodschap. Hel en verdoemenis wordt al genoeg gepredikt, deze band kijkt liever positief vooruit en wil Full Force Forward. Hun thrash is - misschien daarom? - dan ook niet zo rauw als van veel genregenoten.

Dat vertaalt zich in muzikaal opzicht naar oerdegelijke, sterk uitgevoerde, pretentieloze, overwegend melodieuze en bij vlagen zelfs pakkende thrash metal. Veelal vol gas, maar in afwisseling daarop heeft de band ook wel wat subtiele verrassingen in petto. Zo is het instrumentale (duh) Instrumental Illness een aangenaam vreemde eend in de bijt, terwijl Rock On, Man bijvoorbeeld refereert aan de Status Quo cover EP Whatever We Want uit 2015. Om maar wat uitersten te noemen.

De thrash metal van de oude school verloochent zich echter niet, zodat Godslave met hun nieuwste album Reborn Again zonder meer kan aanschuiven bij de reeks sterke thrash metal releases uit Duitsland. Nauwelijks origineel, laat staan verrassend, maar evengoed een streling voor de oren van de klassieke Teutoonse thrashfan.

Thomas A. Pickard - zang

Michael Meyer - gitaar

Bernhard Lorig - gitaar

Tobias Huwig - drums

Michael Koch - bas