Loading...

Godslave - Whatever We Want

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 07-11-2015

Tracklist

01. Caroline
02. Little Lady
03. Is There A Better Way
04. Oh Baby
05. Too Far Gone
06. Down Down

Van de Duitse thrashers van Godslave vernamen we voor het laatst iets naar aanleiding van hun laatste album In Hell twee jaar geleden. Een nieuw album laat blijkbaar nog even op zich wachten, want de band slingert nu een tussendoortje op de markt: Whatever We Want. Dit blijkt een EP waarop de band met zes Status Quo-covers voor de dag komt.

Godslave heeft zelf blijkbaar enorm veel plezier beleefd aan dit project, gelukkig is dat nog wel terug te horen. Over de muziek op zich kan ik kort zijn. De band heeft namelijk niet echt zijn best gedaan om er een beetje een eigen draai aan te geven, de oorspronkelijke nummers worden klakkeloos nagespeeld. Helaas dus geen Status Quo nummers in een thrash-jasje, dat had ik namelijk nog wel leuk gevonden. Nu is het eigenlijk vleesch noch visch.

Grootste tegenvaller vind ik nog wel de zang. De rauwe vocalen van Thomas Pickard vind ik een van de pluspunten van de opgefokte thrash van Godslave, maar de cleanere zangstem waarmee hij hier aan komt zetten vind ik absoluut niet sterk. Hou je van Status Quo, laat deze EP dan gerust links liggen. Ben je fan van Godslave, wacht dan op het nieuwe album. Deze EP is wat mij betreft behoorlijk overbodig.

Thomas A. Pickard - zang

Michael Meyer - gitaar

Bernhard Lorig - gitaar

Tobias Huwig - drums

Torsten Peeß - bas