Loading...

Gorgosaur - Lurking Among Corpses

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 10-07-2016

Tracklist

01. Basement Funeral Hymn
02. Terror Incarnate
03. In Darkness They Come Crawling
04. Body Snatchers
05. Pyromaniac Narrations
06. Lurking Among Corpses
07. Gashes And Demise
08. The Antropophagus
09. Burial Of Rats
10. Death Is Psychosomatic

"Lurking Among Corpses is opgenomen en gemixt door Tomas Skogsberg in de Sunlight Studios te Stockholm."

Met deze info vooraf weet elke kenner/liefhebber al precies wat ie kan verwachten, en maakt eigenlijk een bespreking al overbodig. Gorgosaur heet de betreffende band, is afkomstig uit Malmö, Zweden, en vervaardigt ouderwetse punk/crust death metal.

Na het lieflijke piano-intro Basement Funeral Hymn (je verwacht het niet met zo'n titel) vermalen negen nummers in nog geen half uur tijd je gehoorgangen tot pulp. De sound (vooral het typerende crusty gitaargeluid, maar ook de dunne bas en het rammelende potten-en-pannen-drumwerk) lijkt me bewust lo-fi gehouden, om de authentieke sfeer optimaal tot uiting te laten komen. En dat lukt uiteraard op deze manier. Wel apart is dat we afwisselend twee vocalisten te horen krijgen, waarvan een van beiden me aan het denken zet.

En ja hoor, daar komt de aap uit de mouw, wanneer ik wat meer achtergrondinfo heb opgesnord. Gorgosaur blijkt een duo, waarvan behalve de drums en de tweede stem (grunt) alles afkomstig blijkt van een lieftallige jongedame. Niet dat dat er veel toe zou moeten doen, maar ik vind dat dan toch net wel ff wetenswaardig. De dame in kwestie staat uiteraard geheel haar mannetje op instrumentaal en vocaal vlak, al hoor je het vaak wel wanneer er een vrouwspersoon aan het brullen is.

Lurking Among Corpses luistert heerlijk weg, klinkt uitermate vertrouwd, en doet me qua sfeer bij vlagen denken aan Celtic Frost (Pyromaniac Narrations), naast natuurlijk de 'usual suspects' uit de Zweedse scene. Uiteraard valt Gorgosaur hier op geen greintje originaliteit te betrappen, maar dat maakt mijn half uur luisterplezier er niet minder om. Dit is gewoon zeer vermakelijke kost!

Åsa Hagström - Guitars, Bass, Vocals, Piano

Martin Schönherr - Drums, Vocals