Loading...

Hatefest, 5 november, Walhalla Deventer

Gepost in Specials door Marc Brouwer op 06-11-2016

En weer is er een poging gedaan om leven in de underground brouwerij te pompen. In Jongerencentrum Walhalla te Deventer is het inmiddels welbekende Hatefest alweer achter de rug. Dit maal waren Hateflag, Infantry en Inquisitor te gast om een spetterende thrash-avond te verzorgen. Dat Dennis Kettelerij zich al een aantal jaren inzet in de undergound scene op de Veluwe en dus Hatefest organiseert, mogen we als een welkome dienst beschouwen. Immers lijkt de underground scene op de Veluwe nog steeds behoorlijk uitgestorven.

Bij binnenkomst leek het wel of we een warm onthaal kregen in de vorm van Hateflag, die juist waren begonnen met het opwarmen van de zaal. Hateflag trakteerde iedereen op een aantal metal-covers van o.a. Sepultura, Kreator en Twisted Sister. Een zeer goede invulling van Hateflag vind ik de vocaliste Janienke van Zeist, die zeer goed bij strot was en hoge ogen gooide. Grappig vond ik om te zien dat tijdens de ombouwsessies, de bandleden elkaar hielpen met opstellen van de apparatuur. Maar lieten bij het afbreken volgens mij verstek gaan. Maar dit terzijde.

Infantry betrad als tweede band het podium. De Zaanse thrahsers hadden er beduidend zin in, en boden in een rap uptempo hun thrash-setlist aan het toegestroomde publiek aan. Na het uitbrengen van hun debuutalbum “Make War Not Love” in 2016, bracht dit de band tot een hoger niveau, en schopte het ver in de Nederlandse Metal Battle. Dat leverde Infantry de uiteindelijk een tweede plek op. In de volksmond wordt dat ‘goed bezig’ genoemd, en wachten dus in volle spanning af wat de band ons nog gaat bieden de komende tijd.

Afsluiter Inquisitor sloot de avond snoeihard af, onze geliefde 'XtremeThrashers' van Inquisitor schoot 1 voor 1 al hun klassiekers op ons af. Noem eens nummers als "Cry Of The Christians", "Jehova’s Downfall" en uiteraard "Damnation for the Holy". Nog een Sabbat-cover ten gehore gebracht en jawel waar we al sinds de heroprichting van Inquisitor op zitten te wachten: een gloednieuw nummer (waarvan ik de titel helaas even van ben vergeten).

Er schuilt nog steeds een grote potentie in deze band, en ik merk aan de mannen ook heel erg, dat ze met de nu nog beperkte middelen een enorme grote dosis werklust aan het bewerkstelligen zijn. Zoals een nieuwe plaat waaraan hard gewerkt wordt. Inquisitor is bezig om hun sound verder te ontwikkelen. Kortom, de mannen werken keihard om hun gelouterde status hoog te houden. Chapeau!!

Klik hier voor de foto's

Hateflag [NL], Infantry [NL], Inquisitor [NL], Walhalla [NL]