Loading...

Heavy Temple - Chassit

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 24-07-2017

Tracklist

01. Key and Bone
02. Ursa Machina
03. Pink Glass
04. In The Court Of The Bastard King

Mijn kennismaking met de muziek van Heavy Temple was op zich wel een geinige. In februari 2016 bracht deze band een digitale single uit ter ere van Valentijnsdag, waarbij gekozen werd voor een macabere cover van de Type O Negative klassieker Love You To Death. Als liefhebber van die band bleef de cover wel even hangen, zodat ik met de navolgende EP Chassit dacht toch wel enigszins beslagen ten ijs te komen.

Met Chassit komt het Amerikaanse trio Heavy Temple na bijna drie jaar met een opvolger van het titelloze debuut, dat was ook een EP. Met vier tracks in 28 minuten is dus nog altijd geen sprake van een heus album. Evengoed valt er wel het nodige te genieten voor de liefhebber van een psychedelische mix van stoner en doom, en van rock en metal. Naast die drie elementen moet ook fuzz nog genoemd worden als een voornaam bestanddeel van deze muziek. Ook retrorock mag er van mij met de lange haren bijgesleept worden.

Qua insteek en sfeer voldoet Heavy Temple prima aan mijn verwachtingen, maar de vier nummers op zich vind ik niet sterk genoeg om te blijven boeien. Zo gauw de ronkende klanken in de groove-stand schieten zit ik volop mee te swingen, maar er zijn ook genoeg passages te horen die mij een iets te hoog kabbel-gehalte hebben. Wat me vooral opvalt is dat de tracks allemaal wat tijd nodig hebben om op gang te komen. Terwijl het tempo juist naar het eind van de nummers gevoelig wordt opgeschroefd.

Echt verrast wordt ik nergens, daarvoor is het gebodene hier toch echt wat te standaard. De vorm spreekt me aan, de inhoud wat minder. Ook de dameszang springt er niet echt uit, en hebben we ook al wel vaker gehoord. Chassit dreigt helaas niet al te lang te beklijven.

High Priestess Nighthawk – Bas, zang, cello

Arch Bishop Barghest – Gitaar

Siren Tempestas – Drums