Loading...

Heretic - Alive Under Satan

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 26-03-2015

Tracklist

01. Berserker
02. Mr. Chainsaw
03. Demonic Slaughter
04. Forever Possessed
05. Gods 'n' Slaves
06. Give Me Darkness
07. Seven Hails
08. The Devil, My Saviour

Het lijkt hier de laatste tijd de Heretic fanclub wel, zo vaak komt de band hier aan bod. Want er is al weer nieuw materiaal van de heren verschenen. Nou ja, nieuw, dat dan weer niet helemaal. Het gaat nu namelijk even om zeven nummers die opnieuw zijn opgenomen en oorspronkelijk afkomstig zijn van het album Gods Over Satan, Slaves Under Satan uit 2009. Het album blijkt nauwelijks nog fatsoenlijk verkrijgbaar te zijn, dus op zich is het goede keus. Maar waarom dan niet meteen het hele album nog eens overdoen?

Die zeven nummers worden aangevuld met een echt nieuw nummer dat gelijk deze EP mag openen: Beserker. Dat is nou echt zo'n nummer dat duidelijk maakt waar Heretic voor staat. Sleazy black 'n' roll die swingt als het spreekwoordelijk stel tieten. Rauw, simpel, en o zo pakkend. Niet zo simpel als punk, wel zo catchy als rock, en zo vet en smerig als mijn ongewassen haar. Deze gaat het live zeker goed doen, vooral omdat er lekker meegebruld mag worden. Berserker!!!

Primitieve energie is wel een mooie omschrijving die van toepassing is op de muziek van Heretic. De nummers duren krap langer dan twee minuten, dus zelfs met je dronken harses kun je ze zowat niet vergeten. De basis van de teksten laat zich makkelijk meelallen en behelst vaak alleen de titel. Nu lijkt het alsof ik neerbuigend doe over deze muziek, maar zo bedoel ik het zeker niet. Ik vind het knap hoe deze band mij met hun zo simpel lijkende muziek al regelmatig heeft weten te boeien.

Zeker de donkere kant, noem het voor het gemak maar even occult, spreekt me aan, waarbij ik een nummer als Forever Possessed als voorbeeld wil aangeven. Heretic zit tegenwoordig natuurlijk niet voor niks bij Ván Records, een label dat daar wel raad mee weet (The Devil's Blood bijvoorbeeld). Daarnaast zijn alle cliches over vuige rock 'n' roll gewoon waar: Heretic is het levende bewijs!

Thomas Goat - Zang, gitaar

Tony Hellfire – Bas, zang

Jimmy Blitzer - Bas

Tom Auf Der Axe - Drums