Loading...

Heretic - It's On

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 22-02-2015

Tracklist

1. It's On

Over het van oorsprong Eindhovense Heretic is al het nodige geschreven, ook hier is de band al eens aan bod geweest, en dat zal in de (nabije) toekomst nog wel vaker voor gaan komen. De aanleiding voor dit (korte) stukje is een coverversie van de stadgenoten van The Devil's Blood van het nummer It's On. Het nummer is - naast een digitale versie - fysiek verschenen in de vorm van een bloedrode 7" flexi-disc.

De oorspronkelijke versie van het nummer is afkomstig van een demo uit 2007, waarop The Devil's Blood nog in een zeer rauwe versie te horen was, ook nog zonder zangeres in die periode. Die rauwheid is Heretic uiteraard op het lijf geschreven, sterker nog, Heretic weet die ongepolijstheid nog te overtreffen. Sterk spel, maar een karige productie, een bewuste keuze en Heretic eigen, zorgen er voor dat de band een geheel eigen stempel op het nummer drukt.

Opvallend is dat de band Farida Lemouchi heeft weten te strikken voor een vocale bijdrage. Al zijn de lijntjes kort, de bands de(e)l(d)en hun Duitse platenlabel Ván. De bijdrage van Farida (de zus van de veel te vroeg overleden The Devil's Blood bandleider Selim) geeft deze release natuurlijk wel een extra lading. Ik denk dat fans van beide bands hier wel mee uit de voeten kunnen. Mooi en oprecht eerbetoon.

Thomas Goat - zang, gitaar

Tony Hellfire - bas

Jimmy Blitzer - bas

Tom Auf Der Axe - drums

Farida Lemouchi - zang