Loading...

HolyRoller - Swimming Witches

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 07-03-2023

Tracklist

01. Atheist Prayer
02. Stumbling Towards Death
03. Earthdweller
04. Last Embrace
05. The Deuce
06. With Time
07. Bloodhound
08. Swimming Witches

Swimming Witches, dat is een psychedelische storm van pakkende stonerrock, het debuutalbum van het Amerikaanse HolyRoller. Deze release van het kwartet levert groovende ritmes, zwevende zang en een dynamische rock 'n' roll punch. Swimming Witches verscheen in juli vorig jaar al in bescheiden formaat, vanaf volgende week voorziet het label in een ruimere oplage.

Brouwend in de met rook gevulde kelders en duik-bars van de punk- en metalscene in North Carolina, ontstond Holyroller in 2019 en tekende onlangs bij Black Doomba Records voor de (her?)-uitgave van hun eerste volledige album. Na hun zelfgetitelde EP uit 2020 heeft de dynamische band z'n liveshow aangescherpt met talloze regionale optredens in de zuidoostelijke staten van de VS.

Swimming Witches beschouwt zichzelf qua muzikale aanpak schatplichtig aan invloeden als Red Fang, Elder en Mastodon, vooral voorzien van niet aflatende energie. Met explosieve riffs begint Atheist Prayer het album met een vurige impact. Het is een edgy nummer dat een betoverende geest loslaat, die wat mij betreft een southern of desert feel heeft. De band laat een donkere kant zien door gierende zang, marcherende drums en zware tonen in Earthdweller, maar net zo goed krachtige emotie en pakkende harmonieën in With Time. Overigens moet ik aan begin van het afsluitende titelnummer toch ook behoorlijk aan de Black Sabbath in hun psychedelische periode denken.

HolyRoller brengt atmosferische songwriting tot leven door middel van een krachtige presentatie en bijpassende productie. Elke track op Swimming Witches onthult een magnetische kwaliteit door enigszins beklijvende refrein-hooks en lekker aanwezig gitaarwerk.

Adam Cody - vocals, guitar

Jay Ovittore - drums, vocals

Jim Mayberry - guitar, vocals

Jason Kincaid - bass, vocals