Loading...

Hunter - Hunter

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 26-07-2019

Tracklist

01. Dominion
02. Infiltrator
03. Then Comes the Night
04. Underground
05. No Man' s Land
06. The Knight of the Black Rose
07. Glorious

Hunter is weliswaar een nieuwe heavy metalband uit België, die echter wel is samengesteld uit muzikanten die hun sporen al ruimschoots verdiend hebben in de scene. Met als meest in het oog springende bandnamen Monster Joe en Crusader tellen we al aardig wat decennia aan ervaring bij elkaar opgeteld. Met de eigen bandnaam als titel debuteert Hunter anno 2019 met een schone lei (al bracht de band in 2017 al wel een demo uit). Hunter is een vrij korte CD met zeven titels en bijna 27 minuten aan onvervalste ouderwetse heavy metal.

Hunter heeft zich dan ook als doel gesteld om de authentieke, pure heavy metal weer voor het voetlicht te brengen. Hun muziek is dan ook verre van origineel, maar wel eerlijk en gemaakt met liefde voor het genre; en daar is natuurlijk ook helemaal niks mis mee. Met favoriete bands als Judas Priest, Iron Maiden, Metal Church, Manilla Road en Omen weet je al precies wat je kunt verwachten. Ik mis alleen Saxon nog in dit rijtje, want ook die hoor ik wel terug.

Wat me bij de eerste beluistering vooral opvalt is het lekkere eenvoudige, maar ook rauwe karakter van de muziek. Gedragen door zeer aanwezige, stevige en dus rauwe vocalen luistert deze old school heavy metal lekker weg. De composities zijn compact en simpel, en ook de teksten blinken niet uit in inventiviteit. Buiten de solo's, die goed te horen zijn, had het gitaarwerk wel wat meer benadrukt mogen worden. Daarentegen zijn de al eerder genoemde zang, en ook het basgeluid wel erg prominent in de mix meegenomen.

De heavy metal van Hunter is overwegend aan de vlotte kant, slechts zelden wordt een trager tempo lang aangehouden. Maar juist die wat tragere passages doen de muziek goed vind ik. Ze voegen vooral veel sfeer toe, zoals opener Dominion, Underground en afsluiter Glorious laten horen. Eigenlijk heeft elke track wel z'n eigen karakter en variatie. Dat maakt het kiezen van een favoriet wat lastig; die heb ik dan ook niet. Het enige nummer dat ik niet echt interessant vind is het wat eenvormige en wel heel korte Infiltrator.

Voor de rest overtuigt Hunter me van hun mogelijkheden. Ik hoor enthousiaste muzikanten waarvan ik vermoed dat ze simpelweg hun eigen favoriete muziek aan het spelen zijn. Zolang ze dat zo gedreven, energiek en adequaat doen als op dit album is daar wat mij betreft helemaal niks mis mee!

Joost Vlasschaert - Guitar

Thomas Abeel - Guitar

Jeroen Wauters - Bass

Dries Deturck - Drums

David Walgrave - Vocals