Loading...

Imperial Jade - On The Rise

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 04-12-2019

Tracklist

01. You Ain´t Seen Nothing Yet
02. Dance
03. Sad For No Reason
04. The Call
05. Glory Train
06. Lullaby in Blue
07. Keep Me Singing
08. Heat Wave
09. Rough Seas
10. Struck by Lightning
11. Hand of the Puppeteer Master
12. Believe Master

Net als The Bad Flowers - pardon Wolf Jaw - eerder, is ook Imperial Jade een bluesrockband die z'n meest recente album On The Rise uit heeft via het Franse Listenable Records. En daar houden de vergelijkingen direct op. Imperial Jade is afkomstig uit Spanje, opgericht in 2012, en debuteerde in 2015 met album Please Welcome Imperial Jade. Daarna werd vooral veel getourd, iets dat de band in de jaren daarna stug heeft volgehouden. Toch werd tussendoor tijd gevonden om een tweede album op te nemen. On The Rise verscheen al digitaal in december 2018, opgepikt door genoemd label kreeg het album een degelijker release in oktober van dit jaar, met twee extra tracks als bonus.

Imperial Jade stort zich volledig op de jaren '70 psychedelische en blues-rock, geheel in de geest van bands als Led Zeppelin (Rough Seas!), Cream en Deep Purple, en voegt daar ook nog wat invloeden van hippiemuziek uit de late jaren '60 aan toe. Zoals bijvoorbeeld het zweverige The Call laat horen. De aan zuidelijk Europese muzikanten (of mensen in het algemeen) toegedichte passie komt in het heerlijk naturel klinkende geluid uitstekend tot z'n recht. Imperial Jade komt daarmee zeer geloofwaardig over, hetgeen wat mij betreft het luisterplezier optimaliseert. Vooral wel geinig vind ik het country-achtige Sad For No Reason, een vreemde eend in de muzikale bijt, maar des te leuker voor de afwisseling.

Van "klassieke" blues (Lullaby in Blue) via psychedelica tot opzwepende rock en weer terug doet On The Rise aan als een nostalgische trip in een tijdmachine. Ik heb moeite om stil te blijven zitten bij deze muziek, ach, en waarom zou ik ook. De afwisselende rock van deze warmbloedige Spanjaarden swingt als het spreekwoordelijk stel tieten, dus ik doe enthousiast mee! Vooral een opzwepende track als Heat Wave krijgt de voetjes wel van de vloer. Niet veel woorden meer aan vuil maken dus, maar gewoon lekker meedoen met Imperial Jade!

Arnau Ventura - Vocals

Alex Pañero - Guitar

Francesc López Lorente - Drums

Hugo Nubiola - Guitar

Ricard Turró - Bass