Loading...

In Flames - Battles

Gepost in Reviews door Daphne Franse op 20-11-2016

Tracklist

01. Drained
02. The End
03. Like Sand
04. The Truth
05. In My Room
06. Before I Fall
07. Through My Eyes
08. Battles
09. Here Until Forever
10. Underneath My Skin
11. Wallflower
12. Save Me

Deze Zweedse band heb ik wel eerder gehoord en volgens mij ook op Graspop zien spelen maar ik weet dat eerlijk gezegd niet meer. Ik moet eerlijk toegeven dat ik alleen wat oudere nummers van In Flames denk te kennen, waarvan ik de titels moeilijk kan onthouden.

Dit nieuwe album Battles klinkt erg goed. Al zijn de teksten heftiger qua onderwerp, het gaat over de wat zwaardere thema's des leven om enkele voorbeelden te geven: depressies, dood en breuken in liefde en angst. De teksten lijken recht uit het hart te komen en deze emotie raakt me persoonlijk. Bij een aantal nummers denk ik onwillekeurig terug aan waar ik een aantal jaar terug doorheen ben gegaan. Battles is dan ook een titel die me op het lijf geschreven is.

De gitaarsolo in Drained vind ik episch goed uitgevoerd, ik zou het zelf helaas niet kunnen omdat ik geen gitaar speel. Het hele album klinkt verder heel goed: alles is mooi uitgevoerd en klinkt zoals ik van In Flames gewend ben. Ik vind het een album om lekker hard te zetten als ik een dip heb en me instant sterker en beter wil voelen, voor mij werkt het therapeutisch.

Here Untill Forever doet me sterk denken aan Bring me the Horizon alsof daar wat inspiratie vandaan komt. De laatste paar nummers met als voorbeeld Underneath My Skin gaan meer over wilskracht en hebben een iets positievere toon wat ook erg prettig en verfrissend is om naar te luisteren. Wallflower lijkt een kinky tintje te hebben in de tekst, en het liedje klinkt verder heel lekker relaxed en iets te rustig in mijn oren.

Hoe meer ik luister naar Battles, hoe nieuwsgieriger ik word om ze weer eens live te zien spelen!

Anders Friden - zang

Bjorn Gelotte - gitaar

Niclas Engelin - gitaar

Peter Iwers - bas

Joe Rickard - drums