Loading...

Inquisitor - I Am Sick, I Must Die

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 25-08-2017

Tracklist

01. I Am Sick, I Must Die
02. Extreme Unction (Pestilence Cover)
03. Perish In Flames (Dark Angel Cover)

Na bijna 22 jaar weer een levensteken van de lokale helden van Inquisitor. Nou ja, de reunie was al een paar jaar een feit, nadat Hammerheart in 2014 het legendarische Walpurgis - Sabbath of Lust (oorspronkelijk uit 1996) een tweede leven gunde. Ook is de band sindsdien al een aantal keren op het podium gesignaleerd, en nieuw materiaal werd al even beloofd. Dat dat laatste niet helemaal zonder slag of stoot tot stand is gekomen of nog gaat komen blijkt wel uit het gegeven dat het nieuwe album - Stigmata Me, I'm In Misery wordt de titel - 'pas' in januari 2018 het levenslicht gaat zien.

Wel wordt binnenkort alvast een nieuw nummer op de mensheid los gelaten: op 15 september zal I Am Sick, I Must Die als EP verschijnen. Deze zal vergezeld gaan van twee 'exclusieve' covers: Extreme Unction van Pestilence (van hun debuut Malleus Maleficarum uit 1988) en Perish In Flames, destijds de afsluiter van de Dark Angel klassieker Darkness Descends (1986).

Het nummer I Am Sick, I Must Die is precies wat je van Inquisitor kan verwachten: hard, snel, rauw, gemeen. De Veluwenaren blijken nog altijd in staat tot het produceren van rauwe, gemene, extreme thrash. Daar waar de band het in het verleden van die extremiteit moest hebben, kijken we daar ruim twintig jaar later al een stuk minder van op. Maar verdomd wat klinkt dit lekker vertrouwd!

Als je een band wil horen die extreme en chaotisch klinkende metal in juiste banen weet te leiden, dan zit je bij Inquisitor uiteraard goed. Met als slagroom op de taart natuurlijk de heerlijke hysterische vocale voordracht, die zo perfect aansluit bij het schijnbaar-chaotische karakter van deze muziek. Erg positief vind ik dan ook de productionele kant, die eer doet aan alle instrumenten, en deze stuk voor stuk prima voor het voetlicht laat komen.

Extreme Unction sluit uitstekend aan bij het eigen nummer; daarentegen lijkt Perish In Flames wel afkomstig van een andere opnamesessie. Deze klinkt minder gemeen, maar juist weer wat minder gepolijst qua geluid. In mijn beleving het minste nummer van de drie. Maar dat mag de pret nog steeds niet drukken, ik kijk echt enorm uit naar het nieuwe album Stigmata Me, I'm In Misery. I Am Sick, I Must Die is alvast een aangename voorbode!

Alex Wesdijk - Vocals

Erik Sprooten - Guitars

Alex Bakker - Bass

Wim van der Valk - Drums