Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Insanity Alert - Insanity Alert

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 24-04-2018

Tracklist

01. Glorious Thrash
02. The Claw (Of All That Is Evil)
03. Zongo Vs Eyeball
04. Macaroni Maniac
05. FUN
06. Crucified By Zombies
07. Weedgrinder
08. Blunt In - Blunt Out
09. Flamethrower
10. Shit For Brains
11. Twist-Off Betrayal
12. Mankind Eraser
13. Shell-Shocked
14. Arac Attack
15. Run To The Pit

run to the pit mosh for your life

Ruim een jaar geleden besprak ik het tweede album Moshburger van de Oostenrijkse lolbroeken van Insanity Alert. De combinatie van old school hardcore/thrash crossover en humor blijft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op me uitoefenen. Vandaar dat ik dan ook graag de gelegenheid te baat neem om hun eerste album Insanity Alert eens nader te beluisteren; het heeft Season Of Mist behaagd om deze afgelopen maand opnieuw uit te brengen.

Vijftien nummers in 29 minuten tijd, dat moet wel een opgefokt feestje worden. Met Glorious Thrash (inderdaad!) gaat het album furieus van start, om het gaspedaal vrijwel continu ingedrukt te houden. Slechts voor een spaarzaam stukje middentempo groove wordt het tempo even gedimd, maar dat duurt nooit lang, zoals bijvoorbeeld The Claw (Of All That Is Evil) en Blunt In/Blunt Out laten horen.

Dat humor een belangrijke rol speelt mag blijken uit de niet altijd even zinvolle teksten, zoals je kunt opmaken uit Macaroni Maniac (de Insanity Alert-versie van S.O.D.'s Milk, tekstueel dan toch) maar ook nummers als Crucified By Zombies, Blunt In/Blunt Out of Arac Attack. Ach, dat verhoogt de feestvreugde alleen maar, toch? En ondertussen mogen we niet vergeten dat we hier natuurlijk wel naar een serieus strak musicerend gezelschap zitten te luisteren.

Er wordt afgesloten met een hilarische interpretatie van Iron Maiden's Run To The Hills, hier omgedoopt tot Run To The Pit. Eindelijk eens een fatsoenlijk versie van dat nummer, zeg ik met een vette knipoog. Dat gevoel overheerst bij dit soort muziek, die door de oudere liefhebber die er mee is opgegroeid, als een oude bekende begroet zal worden. Ik mag dit wel in elk geval.

Heavy Kevy - Vocals

Dave Dave Dave - Gitaar

Zola Gorgon - Bas

Don Melanzani - Drums