Loading...

Kafirun - Death Worship

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 20-09-2014

Tracklist

01. Beyond The Flesh Vessel
02. Killer of All Man
03. Thousand Spears

Kafirun, afkomstig uit Vancouver, Canada, is een nieuwe black metalband, met een vrij bijzondere insteek. De naam is ontleend aan Al-Kafirun, het 109-de hoofdstuk van de Koran, dat 'de ongelovigen' betekent. De band brengt dan ook, naar eigen zeggen, anti-Islamitische black metal. Een vrij gewaagd statement lijkt me. De band debuteert(?) met een demo/promo, met de titel Death Worship.

Ik heb sowieso het idee dat de diepe haat van de band die hier tentoongespreid wordt zich niet alleen tot een enkele religie, of zelfs maar een beperkt gedeelte van de wereldbevolking beperkt. Kafirun's Death Worship is de weerspiegeling van haat en duisternis in het algemeen, die huist in het hart van de mens. De titel Killer Of All Man bewijst dat. Eeuwige verheerlijking van de ooit verslindende duisternis en dood, ontbinding van de ziel en het leven. Geestelijke dood en re-creatie van het zelfbeeld Gods is voorbij.

Kafirun brengt dan ook pure, kwaadaardige black metal. Geen moderne of melodieuze fratsen als keyboards, synths, cleane zang of folkloristisch geneuzel. Op Death Worship staat de misantropische sfeer voorop, met slechts de old school black-elementen als voornaamste ingrediënten. Er wordt geschakeld tussen mid-tempo gitaarriffs, blastend tremolowerk en een opgefokte drummer, en de nodige langzamere passages. De vocalen zijn zoals verwacht kan worden die van het rasperige krijsende soort.

Evenals de muziek is de productie vrij kaal en sober gehouden, zodat de naargeestige sfeer optimaal behouden blijft. De old school-vibe waart dan ook nadrukkelijk rond op deze demo, waar naast de depressieve en desolate sfeer ook de agressie vanaf druipt. Voor een debuut klinkt deze eigen beheer demo in elk geval zeer acceptabel, ik heb in dit genre 'duurdere' producties gehoord die - al dan niet bewust - slechter klonken. Ik denk dat de 'truie' black metal liefhebber hier zeker mee uit voeten zou moeten kunnen. Persoonlijke favoriet en luistertip: Beyond The Flesh Vessel, lekker uitgesponnen en evil!

Hanephi – Guitar

Luzifaust – Vocals

Corpus Vile – Drums

Hypnocrotizer – Bass