Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Kazah - Feed Your Beast

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 23-04-2018

Tracklist

01. Puppets
02. Never Look Back
03. Straight Ahead
04. Before I Die
05. Modern Slave
06. Another Me
07. Hope And The Truth
08. X/S

En zo krijg je opeens een pakketje voor je snufferd, een CD met bijbehorende (summiere) info in het Engels en Italiaans, van een Hongaarse band. Kazah heet het gezelschap, dat graag hun meest recente CD Feed Your Beast - verschenen op 1 december van het afgelopen jaar, al zegt de bandcamp-pagina 12 januari; twee getalletjes omgedraaid? - alsnog onder de aandacht wil brengen. Ach, wij zijn de beroerdsten niet, dus daar gaat ie.

Kazah is afkomstig uit de buurt van het Hongaarse Debrecen, aldaar opgericht in 2014. Dit album Feed Your Beast is denk ik het eerste wapenfeit, ik kan verder niks vinden omtrent eventuele andere of eerdere releases. De band speelt wat mij betreft een soort van vaker voorkomende mix van metalcore en groove metal. De basis lijkt me in de hardcore te liggen, waaraan prettig in het gehoor liggende heavy riffs en ronkende laag-gestemde gitaren zijn toegevoegd, en die is voorzien van een gezonde dosis groove en agressieve vocalen.

Dit is nou echt zo'n band die prima op het BDHW-label zou passen met hun in vlotte dan wel zware metal gedrenkte hardcore. Luister bijvoorbeeld maar eens naar de snellere stukken van Never Look Back, en hoe die worden afgewisseld met de werkelijk moddervet groovende passages. Dit is het soort variatie waar hard- of metalcore normaal gesproken prima bij gedijt. Kazah doet dat dus prima, en stuurt zich hiermee meer nadrukkelijk in de metal-hoek dan naar de hardcore.

Op het eerste gehoor lijkt het alsof Kazah ten opzichte van de internationale collega's niet echt iets extra's te bieden heeft. Er voor onder doen ze sowieso niet, Feed Your Beast klinkt qua productie eigentijds genoeg. Wat ik wel opvallend vind is de lengte van de nummers, die voor de muziek in dit genre best lang te noemen is. Kazah is niet bang om voor hun afwisselende nummers de tijd te nemen; zeer positief is dan ook, dat ze ook in tracks van boven ruim vijf minuten de aandacht weten vast te houden. Met afsluiter X/S als beste voorbeeld; wat een beest van een track.

Uiteindelijk heeft het vijftal van Kazah me dus aangenaam weten te verrassen. De grooves zijn pakkend, de nummers onderhoudend, en de composities op niveau. Agressie en kracht, (Straight Ahead) emotie en sfeer, (Hope And The Truth) en groove zijn in evenwicht, net als power en pakkendheid. De moderne metal-liefhebber moet zich hier zeker mee kunnen vermaken. Niks mis mee!

Bodnár Péter - vocals

Szabácsik István - guitar

Adamcsik Zsolt - guitar

Németi Zsolt - drums

Stephen Ollak - bass