Loading...

Kingcrow - The Persistence

Gepost in Reviews door Peter van der Wielen op 30-10-2018

Tracklist

01. Drenched
02. Closer
03. Everything Goes
04. Folding Paper Dreams
05. The Persistence
06. Every Broken Piece Of Me
07. Devil's Got A Picture
08. Night's Descending
09. Father
10. Perfectly Imperfect

Dit Romeinse gezelschap bestaat al sinds 1996, alleen toen nog onder de naam Earth Shaker. In de periode tussen 2001 en 2006 hebben ze enkele, zoals ze ze zelf noemen, publieke experimenten oftewel hun eerste drie albums uitgebracht (Something Unknown, Insider en Timetropia). Tussen 2006 en 2009 zijn er enkele leden-wisselingen geweest. De belangrijkste wijziging is waarschijnlijk het toetreden van zanger Diego Marchesi geweest.

In de periode tussen 2010 en 2015 heeft Kingcrow een drieluik over het leven uitgebracht. Als eerste Phlegethon (waarmee ze nog op Progpower Europe 2011 hebben gespeeld) gevolgd door In Crescendo, wat ze een tour met Pain Of Salvation door Noord Amerika opleverde. Het drieluik eindigde met Eidos in 2015. Na deze periode wilde de band beginnen met een nieuw hoofdstuk, weg van de gebaande wegen, en een nieuw geluid.

Diego Cafolla heeft naast de gitaar de figuurlijke pen ter hand genomen, hetgeen resulteerde in bijna drie uur aan muzikale ideeën. Hieruit zijn in eerste instantie Everything Goes en Devil’s Got A Picture voortgekomen. De rest volgde snel hierna. Daarna gingen ze de Sound Under Pressure Studios in samen met Ciampiero Ulacco die de eindmix heeft gedaan. Net als de vorige platen heeft Devilnax Photoart voor de hoes gezorgd. The Persistence is een feit!

Het eerste nummer Drenched zet meteen de toon; vol emotie, passie en energie dendert dit nummer voort. Met Closer laat de band horen dat ze ook gegroeid zijn in het schrijven van nummers. Dat je invloeden hoort van Dream Theater, Porcupine Tree of Pain Of Salvation kan ook in je voordeel zijn. Zonder dat je inbreuk doet aan je eigen geluid maakt Kingcrow voor mij toch wel een hele sterke indruk. Dat ik deze band niet eerder heb ontdekt vind ik achteraf wel een gemis. Eigenlijk heeft het weinig zin om bij elke nummer stil te staan; gewoon luisteren, zeker een paar keer. Wel wil ik nog even vermelden dat Daniel Gildenlöw (Pain Of Salvation) meezingt op Nights Descending. Hier scoor je bij mij wel extra punten mee.

Ik vind het nu wel jammer dat ik ze gemist heb tijdens hun shows die ze onlangs in Nederland hebben gedaan, samen met Pain Of Salvation. Fans van Riverside, Porcupine Tree, Pain Of Salvation, Dream Theater moeten zeker een keer luisteren. The Persistence eindigt hoog in mijn jaarlijst verwacht ik.

Diego Marchesi - zang

Diego Cafolla - gitaar, zang

Ivan Nastasi - gitaar, zang

Thundra Cafolla - drums, percussie

Cristian Della Polla - toetsen

Riccardo Nifosì - bas