Loading...

Körgull the Exterminator - Built To Kill

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 23-11-2023

Tracklist

01. The Devil's Sea
02. Existential Risk
03. The Nine Circles of Hell
04. Built to Kill
05. In the Darkest of Times
06. Exterminator
07. Night of the Devil
08. Death to Human Race
09. Ritual Suicide
10. Count Estruch

Körgull The Exterminator is al jarenlang een vaste waarde binnen de Xtreem Music-stal. Vasthoudend is ook hun muzikale insteek: hun behoorlijk eigen mix van thrash, speed en black metal. De band is met hun albums hier vrij consequent besproken, de zesde langspeler Built To Kill gaat daar geen uitzondering op worden.

Al merk ik dat ik het wel heel lastig vind om nog eens iets over de band te schrijven dat al niet eerder voorbij is gekomen. Zoals ik al zei is de band enorm stijlvast - zonder daar overigens mee te impliceren dat de muziek weinig afwisseling te bieden heeft. Het is juist die old school mix van speed, thrash en (vooral) black die de band z'n eigen smoel geeft. Zelfs vleugjes death metal en vuige rock'n'roll (dat begin van The Nine Circles Of Hell) worden daartoe ingezet.

Met invloeden variërend van Desaster en Darkthrone tot Venom, Bathory, Sodom, Motörhead en Voivod, pikt Körgull The Exterminator het beste uit diverse sub-genres. Het tempo ligt vrijwel onophoudelijk hoog, deze metal klinkt dan ook enorm agressief - het lijkt mij muziek die zich uitstekend leent voor een rauwe live-setting. Dat de muzikanten ook weten te doseren laat bijvoorbeeld titelnummer Built To Kill horen, waar heel subtiel het gaspedaal af en toe even wordt losgelaten.

Nee, Körgull The Exterminator biedt ook op hun zesde album niks nieuws onder de zon. De band diept z'n stijl uit, zoekt naar subtiele verfrissende elementen, maar wenst - denk ik - vooral trouw te blijven aan het gekozen pad. Wat mij betreft is daar niks mis mee. Ik kan hier prima naar luisteren, zeker hun latere albums laten ook een zodanige productie horen dat hun extreme metal prima wegluistert. De band rond het echtpaar Joe Bastard en Lilith kan zo nog best een poosje mee wat mij betreft!

Joe Bastard - Drums

Mark Wild - Guitars

Lilith Necrobitch - Vocals

Javi Bastard - Bass

Ghorth - Guitars