Loading...

Korpiklaani - Live at Masters Of Rock

Gepost in Reviews door Daphne Franse op 09-04-2018

Tracklist

CD 1:
01. Intro (Tanhuvaara)
02. Tuonelan tuvilla
03. Ruumiinmultaa
04. Metsaemies
05. Kantaiso
06. Juodaan viinaa
07. Petoelaeimen kuola
08. Sumussa haemaeraen aamun
09. Vaarinpolkka
10. Kultanainen
11. Uniaika
12. Louhen yhdeksaes poika
13. Kipumylly v 2
13. Uni
14. Vodka
15. Ievan polkka
16. Rauta
17. Wooden pints
18. Pellonpekko
19. Happy little boozer
CD 2:
20. Intro (Tanhuvaara)
21. A man with a plan
22. Journey man
23. Pilli on pajusta tehty
24. Eraemaan aaerjyt
25. Lempo
26. Sahti
27. Ruumiinmultaa
28. Vaarinpolkka
29. Viima
30. Metsaemies
31. Kultanainen
33. Aemmaenhauta
34. Rauta
35. Kylaestae kevaeinen kehto
36. Wooden pints
37. Vodka
38. Beer beer

De Finse formatie Korpiklaani gaat alweer vijftien jaar mee, gevormd in 2003. In de tijd dat de band bestaat luister ik ze vanaf dat ik 16 jaar was ongeveer, en heb ze door geldgebrek helaas nog maar één maal live mogen zien. Na negen studio-albums is Live at Masters Of Rock de allereerste officiële live-registratie van de Finnen, die moet dat gebrek aan eigen live-ervaring dan maar even goed gaan maken.

Deze live CD / DVD mogen reviewen vind ik dan ook super leuk om te doen. Want met 38 nummers met een totale speelduur van 140 minuten ben ik wel even zoet. Zelfs al zijn het alleen maar de CD's die ik kan beluisteren, de beelden bedenk ik er zelf wel bij. De DVD (of Bluray) bevat trouwens dezelfde opnames als de CD's.

Deze registratie is dus opgenomen op Masters of Rock, een jaarlijks terugkerend festival in Vizovice, Tsjechië. Er is voor gekozen om op elke CD een optreden te behandelen: één CD bevat het optreden van 2014 op het festival, de andere dat van 2016; Korpiklaani blijkt er vaste gast en speelde er al veel vaker. Het is dan ook wel heel fijn dat de tracklists van beide CD's zo veel van elkaar verschillen; ik tel maar vijf dezelfde liedjes.

Natuurlijk staan de Finnen bekend om drinken en feestvieren, bij uitstek geschikt voor op een festival. Het zal dan ook geen toeval zijn dat juist de drinkliederen voor het laatste moment in de setlist bewaard zijn, zoals Wooden Pints, Happy Little Boozer, Vodka en Beer, Beer. Hoewel een nieuw nummer als A Man With A Plan, waarmee de show begint, ook alleen maar over zo veel mogelijk drinken gaat.

Verder zijn er natuurlijk veel teksten in het Fins, die gaan over de Finse natuur en folklore, maar die versta ik toch niet. En van de muziek word ik gewoon blij. Ik vind het super leuk om deze CD's nog regelmatig te luisteren!

Jonne Järvelä - vocals, guitar, hurdygurdy, percussion

Tuomas Rounakari - fiddles

Sami Perttula - accordeon

Jarkko Aaltonen - bass

Cane Savijärvi - guitars

Matson Johansson - drums