Loading...

Krushhammer - Speed Blacking Hell

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 21-11-2020

Tracklist

01. Under Spell
02. Speed Blacking Hell
03. Deathhammer
04. Vomit In His Grave

De oorspronkelijke invloeden van band als Venom, Hellhammer, Bathory; en iets recenter allerlei projecten van Joel Grind (waaronder Toxic Holocaust) zullen ten alle tijden tot de verbeelding blijven spreken. Deze keer is het de nog relatief nieuwe band Krushhammer uit het Braziliaanse Belo Horizonte die mij onmiddellijk aan dat toch wel typische old school blackened speed / thrash metal doet denken. Als invloed komt zo af en toe ook de Teutoonse grote vier wel voorbij denk ik.

Krushhammer is opgericht in 2017 en kwam begin 2019 met een eerste EP Speed Blacking Hell op de proppen, uiteraard in eigen beheer en zeer beperkte oplage. Eind deze maand komt HelldProd met een wat uitgebreidere - lees: beter verkrijgbare - heruitgave; niet alleen op cassette, maar ook digitaal. Zo kom ik ook op het spoor van deze band.

Ik geef het direct toe: ik val voor de primitieve insteek en de charme van de ongekunsteldheid van dit soort ouderwets klinkende extreme metal. Rauw, pretentieloos, en naar ik aanneem vooral enorm veel plezier voor de makers. Vier nummers, nog geen elf minuten aan ongecompliceerde duistere speed, vermengd met een sporadisch stukje midtempo dreiging (zoals in Deathhammer).

Alsof de onkunde van het oudste Venom-werk gemixt is met de koppige oeh's! van Celtic Frost; maar dan wel hoorbaar gebracht door technisch vaardige muzikanten, en gelukkig ook een stuk betere productie. Her en der hoor ik wat preciezer waar deze Braziliaanse Abraham de mosterd gehaald heeft. Het begin van titelnummer Speed Blacking Hell doet echt wel aan Black Metal van Venom denken, terwijl het herhaalde 'power from hell' in de tekst denk ik toch echt wel refereert aan Onslaught.

Dat is allemaal niet erg. Kort maar krachtig heb ik zeker plezier beleefd aan deze EP. Eerder dit jaar verscheen ook nog een digitale single van Krushhammer (Try Suicide) dus ik hoop dat de band zo af en toe eens met een muzikale update komt. Een heel album hoeft niet, dat is te veel in een keer, maar jaarlijks een single of EP, daar lijkt me niks mis mee. Ik blijf de band dan zeker volgen.

Marcel Krusher - Vocals

Nekrolucifer - Guitars

Sabnock - Guitars

Alberth Germânio -Bass

Hellish - Drums