Loading...

Krvsade - Judgement Day

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 07-02-2020

Tracklist

01. Judgement Day
02. Keep It In The Church
03. The Key and the Gate

Krvsade werd in 2016 opgestart in Charlotte, North Carolina, Verenigde Staten. In 2017 kwam het gezelschap met een eerste demo Militium Infernum, daar bleef het even bij. In januari 2020 is het tijd voor een formeel debuut: EP Judgement Day met drie nieuwe nummers.

Het titelnummer begint, en doet dat veelbelovend. Felle, krachtige, brute thrash metal teistert mijn gehoorgangen, rauw en lekker old school qua atmosfeer. De gitaren spuwen heavy riffs, de drummer rost z'n vellen aan gort en zit iedereen op de hielen; het tempo zit er goed in. De vocalen zijn ook lekker rauw, deze schreeuw past goed bij de muziek. Kort maar krachtig. Grappig genoeg doet de band me helemaal niet denken aan (gepolijste) Amerikaanse thrash, maar juist eerder aan de meer chaotische Duitse school van de vroege jaren '80.

De navolgende twee tracks duren aanzienlijk langer, en hebben daardoor iets meer moeite om over de gehele speelduur te blijven boeien. De midtempo hakkende riffs bevallen me op zich ook prima, maar dat wordt hier veel te lang uitgerekt. Na een paar minuten weet ik het wel, en verlang ik naar een break of tempoversnelling. Die komt dan uiteindelijk ook wel, maar dan ben ik al bijna in slaap gevallen. De laatste twee minuten van bijvoorbeeld Keep It In The Church zijn niet te harden, bovendien zit de drummer er daar ook nog eens af en toe naast zo te horen.

The Key And The Gate begint lekker qua onheilspellende atmosfeer, de bedachtzame opbouw klinkt in eerste instantie lekker donker, en belooft een spannende track. Maar dan komt opnieuw het euvel van het veel te lang uitrekken om de hoek kijken. Na drie-en-halve minuut gebeurt er eens iets middels een gitaarsolo, maar de saaie passage die dan volgt (vanaf een minuut of 5) doet het nummer helemaal doodbloeden wat mij betreft.

Ik zou Krvsade graag eens horen met meerdere vlotte tracks zoals Judgment Day. Die lompe aanpak spreekt me wel aan, en ik heb het idee dat dat de band ook het best past. Die lange nummers zonder doel of spanningsboog slaan de plank redelijk mis, op het furieuze begin van Keep It In The Church na. Wanneer de band op die voet door gaat, haak ik in elk geval af.

Andre Evans - Guitar, Vocals

Keegan Dennis - Drums

Arthur Reid - Guitar

Jeb Laird - Bass