Loading...

Lionheart - Welcome to the West Coast II

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 10-11-2017

Tracklist

01. Cali Stomp
02. Still Bitter Still Cold
03. Shelter
04. Cursed
05. Trial by Fire
06. Vultures
07. Unhinged
08. Thirty Years
09. Treading Water
10. LHHC '17

Oer-Amerikaanse hardcore op het Duitse label BDHW, waarom ook niet. Collega Marc was in januari 2016 zeer te spreken over het album Love Don't Live Here van Lionheart; nieuwsgierig geworden besluit ik daarom zelf maar eens de opvolger Welcome to the West Coast II te gaan beluisteren.

Eigenlijk was Lionheart eind vorig jaar van plan om te stoppen, de bandleden bleken te druk met banen en andere tijdverslindende bezigheden, genaamd leven. In juli van dit jaar verscheen echter al weer het bericht dat die beslissing misschien iets te voorbarig genomen was: het spreekwoordelijke bloed kroop enzovoort enzovoort, dus komt Lionheart vandaag 'gewoon' weer met een nieuw album. Daarnaast staat ook nog een Europese tour (met het Canadese Get The Shot en het Belgische Nasty) op het punt van beginnen.

Tien nieuwe tracks, 25 minuten lang onvervalste Amerikaanse hardcore met een lekker gevaarlijk metalen randje. Dat is wat deze band nog altijd te bieden heeft. Met lompe riffs en een fikse dosis groove als stevige basis moet je wel van steen zijn om hier niet door geraakt te worden. In de korte opener Cali Stomp maakt Lionheart op furieuze wijze duidelijk dat ze weer helemaal terug zijn van niet echt weggeweest met hun onmiskenbare Westcoast-groove. De kracht van deze muziek zit 'm dan ook in de tragere en slopende stukken, daar blinkt Lionheart in uit en geeft ze hun eigen smoel.

Dat de heren zelf het band- en tourleven gemist hebben laten ze duidelijk terug komen in de teksten. In Trial By Fire (een heerlijke track trouwens!) wordt opgetekend: "We took a break, But this is all I know, And now the road is calling my name, And I wanna go". Duidelijker kan de roep om een terugkeer niet zijn. En daar kun je als hardcore-fan alleen maar blij om zijn denk ik. Alle tien de tracks zijn dan ook helemaal raak. Welcome back!

Rob - Vocals

Nick - Guitar

Ricky - Bass

Jay - Drums

Evan - Guitar