Loading...

Live verslag Obscura plus supports, 22 oktober, Patronaat Haarlem

Gepost in Specials door Marc Brouwer op 23-10-2016

Eindelijk was het voor velen dan zo ver: Patronaat te Haarlem had het reizende 'Technical Death Metal' circus in huis gehaald. En het waren niet de minste bands, we hebben het hier over de creme de la creme van de technische death metal scene. Er waren deze avond vier bands in de zelfde categorie, maar toch onderling weer totaal verschillend. Dus verklap ik bij deze alvast dat er vier fantastische bands stonden te spelen.

De avond werd afgetrapt door de Amerikaanse death metal band Rivers Of Nihil. En wat voor een aftrap! De band dateert alweer uit 2009 en heeft inmiddels drie CD’s uitgebracht en zo'n beetje de halve wereld rond getourd. Wat een techniek hebben deze mannen in huis, dat is echt ongelofelijk. Een zeer goede openingsact die helaas maar een half uurtje duurde. Dat had voor mij echt wel langer gemogen.

Vervolgens was het de beurt aan de Canadese progressieve band Beyond Creation. Ook deze band gaat alweer een poosje mee, vanaf 2005 wel te verstaan, en zij hebben op hun demo na ook pas twee albums afgeleverd waarvan "Earthborn Evolution" uit 2014 denk ik wel de bekendste is. Nog de adrenaline in de benen van Rivers Of Nihil moest ik dan ook enorm omschakelen naar Beyond Creation. De band speelde hun set zeer gedisciplineerd af, waarbij het publiek hier ook duidelijk op stond te wachten. Dat werd ook gevierd met daverend applaus en open monden en starende blikken. Men was duidelijk onder de indruk. Na afloop even rond gelopen en een aantal verbazingen rijker geworden, noem eens 50 eurocent betalen om ff te sassen en voor een glaasje prik maar liefst 2,30 te hebben moeten betalen, gingen we een beetje verbaasd maar snel lekker roken. Gelukkig kon dat wel nog in een overvol hokje.

Toen was het tijd voor Revocation. Ook deze heren komen eens vanuit Amerika de oceaan over zwemmen, om een klein uurtje hun kunsten te vertonen. Dat spetterde er gruwelijk van af! Wat een geweldige band. Ik was ook zeer onder de indruk van zanger/gitarist David Davidson, die vrij aardig bij stem was en ook zeer goede sfeervolle solo's weet te plaatsen onder de vrij complexe melodieën. Afgelopen juli (2016) heeft Revocation hun nieuwste, zesde schijf "Great is Our Sin" de wereld in geholpen. En uiteraard werd daar nog het een en ander van gespeeld. Wat een denderende trein is deze band zeg.

Overrompeld door bruut geweld en ook harmonieuze melodieën zijn we toe gekomen aan Obscura. Onze Duitse vrienden zijn ook van alle markten thuis, en vertoonden onder een groot speelplezier en professionaliteit hun uitstekend uitgevoerde repertoire. Uitgerekend en wel een mooie promotie om een aantal nummers van hun onlangs uitgebrachte "Akroasis" ten gehore te brengen. Het publiek ging compleet los op de muziek van Obscura en genoot met volle teugen.

In eerste instantie had Patronaat de kleine zaal ter beschikking gesteld, maar bij de bijna uitverkoop van deze avond heeft de organisatie besloten om de hele package over te hevelen naar de grote zaal. Geen slecht idee, want ook deze was tot de nok gevuld. Al met al was dit voor de 'Technical Death Metal' fanaat een zeer geslaagde avond geworden. Waarvoor dank aan de gehele organisatie!

Klik hier voor de foto's

Beyond Creation [CA], Obscura [DE], Patronaat [NL], Revocation [US], Rivers of Nihil [US]

 • Verrassend leuke avond!

  Door Chris van der Aa op 23-10-2016 16:25:19

 • dat heb je al snel als Peter Anita en ik mee gaan.. hahahhaa

  Door Marc Brouwer op 23-10-2016 16:56:41

 • Dat blijkt! Waarvoor mijn dank ;-)

  Door Chris van der Aa op 23-10-2016 16:58:45

 • was gezellig

  Door Marc Brouwer op 23-10-2016 19:04:45