Loading...

Mad Hatter - Pieces Of Reality

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 11-06-2020

Tracklist

01. Fever Dreams
02. Master Of The Night
03. Queen Of Hearts
04. Rutledge Asylum
05. The Children From The Stars
06. Pieces Of Reality
07. The Valley
08. Ignite
09. Awake
10. Collector Of Souls
11. I'll Save The World

Mad Hatter is power metal uit Zweden. De band is opgericht door Petter Hjerpe en Alfred Fridhagen, beiden ook van Morning Dwell, die het in eerste instantie samen dachten af te kunnen. Het zelfgetitelde debuutalbum verscheen in 2018, ingespeeld door beide muzikanten (met een beetje hulp van wat gasten). Twee jaar later is het tijd voor de opvolger: Pieces Of Reality; en is Mad Hatter uitgegroeid tot kwartet.

Bandnaam, songtitels en artwork geven al een aardige hint in welke richting we de thematiek kunnen verwachten: het wemelt inderdaad van de verwijzingen naar Alice In Wonderland. Dit speelse, eigenzinnige verhaal leent zich natuurlijk uitstekend voor een potje epische power metal met een bombastische en avontuurlijke inslag.

Nou ja, die verwachting van epiek en bombast is natuurlijk een redelijke open deur. Bij momenten is het inderdaad een kwestie van vuisten in de lucht en meedoen, de koortjes leiden de weg. Het eerste trio (na intro Fever Dreams) Master Of The Night, Queen Of Hearts en Rutledge Asylum is dan ook voorbij voor je er erg in hebt, deze power metal glijdt wel erg soepeltjes naar binnen. Een nadrukkelijk snel nummer als The Children From The Stars zorgt dan voor het nodige avontuur, waarna titelnummer Pieces Of Reality me net wat te simpel is.

The Valley is vervolgens weer wat verrassender (met sfeervol ingetogen middenstuk) waarna Ignite de draad weer oppakt met opwekkende happy metal. Awake is lekker krachtig en laat een iets donkerder atmosfeer horen, deze bevalt me dus wel. I'll Save The World is de vertrouwd klinkende en opzwepende afsluiter, zodat je met een goed gevoel achterblijft. Onder anderen hier worden met succes de toetsen ingezet voor een wat voller geluid en een nog meer epische en blije sfeer.

Mad Hatter vindt zeker het power metal-wiel niet opnieuw uit, maar componeert en musiceert vakbekwaam en aantrekkelijk. Pieces Of Reality is nou typisch zo'n album van: lekker voor er bij, maar geen verplichte aanschaf.

Magnus Skoog - Bass

Alfred Fridhagen - Drums

Petter Hjerpe - Vocals

Deniss Eriksson - Guitars