Loading...

Maere - .​.​.​And The Universe Keeps Silent

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 09-05-2024

Tracklist

01. All Those Things We've Never Been (The Grandeur of Nihilism)
02. Traumlande (Ascending The Abyss)
03. The Darkness Is Your Mother
04. Zdrowas Mario (Building The Temple)
05. Think Of Me As Fire

De Duitse band Maere (eigenlijk: Mære) bestaat blijkbaar al sinds 2015, en komt deze maand met hun debuutalbum op de proppen: .​.​.​And The Universe Keeps Silent.

De muziek die Mære maakt hult de luisteraar in duisternis, versterkt de auditieve perceptie, en kan erg persoonlijk en impactvol aanvoelen. Als je daar gevoelig voor bent blijft de muziek dan ook zeker hangen. De atmosfeer in deze pikdonkere, vacuümachtige omgeving is maar al te tastbaar, bijna oorverdovend, zelfs in de stilte of de langzamere, peinzende, hartverscheurende fragmenten. De gesproken woorden zullen, wanneer ze worden gezongen of gefluisterd, ongetwijfeld diep in het bewustzijn worden ingeprent.

De muziek kan door de vele herhalingen een staat van trance oproepen, waar je je heerlijk in kunt wentelen. De zeer aanwezige riffs die kronkelen en doelbewust ronddwarrelen in het uitgestrekte niets zijn enorm meeslepend; zodat als je midden in de draaikolk staat, je als luisteraar alleen maar dieper de leegte in wordt gezogen. Het zal duidelijk zijn dat ...And The Universe Keeps Silent een uitstekend, zeer meeslepend debuut is van deze Duitse band met ervaren leden, een album waarvan de muziek de diepste en donkerste uithoeken van de geest onderzoekt - en eventueel tracht binnen te dringen....

Ralf Büsing - guitars

Christian Pfeil - bass

Ingo Neugebauer - drums

Malte Schön - vocals