Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Mammoth Mammoth - Mount the Mountain

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 14-06-2017

Tracklist

01. Mount The Mountain
02. Spellbound
03. Hole in the Head
04. Kickin' my Dog
05. Procrastination
06. Sleepwalker
07. Epitome
08. Hard Way Down
09. Wild and Dead
10. Cold Liquor
11. Cant Get You Out of My Head (Kylie Minogue cover, bonus)

Over het Australische Mammoth Mammoth schreef ik hier al wel vaker. De mannen uit dat grote land down under zijn inmiddels toe aan album nummer vier: Mount the Mountain. De hamvraag is dan natuurlijk: borduurt de band voort op meer van hetzelfde, of probeert men toch wat afwisseling aan te brengen in het inmiddels bekende recept?

De band wordt vaak neergezet als AC/DC meets Motorhead, ik hoor er zelf ook wel wat High On Fire in, dus de luisteraar lijkt me verzekerd van een lekker rauw en lomp pakketje onvervalste smerige rock. Waarbij de band het vernuft heeft om niet op 1 paard te wedden, ofwel diverse invalshoeken te gebruiken om er een eigen dampend en rokend stoofpotje van te maken. Van blues, via rock'n'roll en hardrock tot stoner en zelfs doom; zolang het maar zwaar rockt en beukt is Mammoth Mammoth van de partij.

Zodoende is deze mammoeten geen berg te hoog om hun doel te bereiken, en krijgen we opnieuw ongepolijste, en vrijwel constant aantrekkelijk groovende heavy rock voorgeschoteld. De ene keer opzwepend en uptempo (opener en titelnummer Mount The Mountain, Kickin' My Dog) de andere keer wat (s)lomer (Sleepwalker, het begin van Cold Liquor) maar altijd rauw, eerlijk en recht voor z'n raap.

Mammoth Mammoth is zeker niet de meest innovatieve band op deze aardkloot, integendeel zelfs. Maar hun uitvoering van heavy rock is stiekem best catchy, en altijd energiek en gedreven. De productie lijkt me ook wat helderder ten opzicht van vorige platen, dat komt de beluisterbaarheid en de toegankelijkheid wel ten goed lijkt me zo. Dit lijkt me een ideale band voor op de festivalweide.

Als toetje worden we getrakteerd op een cover van Kylie Minogue's Can’t Get You Out Of My Head. Wie het nummer kent zal direct de wenkbrauwen fronzen, want van het origineel blijft, zeker qua sfeer, helemaal niks meer over. En hoe bizar het ook klinkt, ik vind deze versie niet eens per se beter, al vind ik het op deze manier eigen maken van het betreffende nummer wel erg leuk bedacht.

Ben Couzens – gitaar

Mikey Tucker – zang

Frank Trobbiani – drums

Pete Bell – bas