Loading...

Mammoth Mammoth - Sittin Pretty (Live) / Love Gun (Live)

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 04-12-2022

Tracklist

01. Sittin' Pretty (Live)
02. Love Gun (Live) [Kiss cover]

Het Australische Mammoth Mammoth volg ik al een aantal jaar en albums, maar ben ik sinds 2017 blijkbaar een beetje uit het oog verloren. Hun album Kreuzung uit 2019 heb ik blijkbaar gemist, maar ik kan nu de draad weer oppakken met een nieuwe live-single - en wat daar nog op gaat volgen.

De release van deze dubbele A-kant markeert de eerste release voor de band sinds 2019 en de introductie van hun aankomende live-album Warts n' All, dat in 2023 moet gaan verschijnen. Zoals de albumtitel suggereert, legt het live optreden op deze plaat vast wat waarnaar de band verwijst als "100% balls to the wall, Australian, lose your car keys rock n' roll". Tijdens de pandemie stond de band een jaar buitenspel, verklaarde zich zelfs inactief, maar is vast van plan om met een live-registratie keihard terug te komen.

De titel die mij natuurlijk meteen in het oog sprong was Love Gun; zou dit inderdaad een uitvoering zijn van de Kiss-klassieker? Ja dus. En daar voeg ik dan meteen aan toe: niet de beste die ik ooit hoorde. Het positieve vind ik het wat vlottere tempo, maar verder vind ik deze versie behoorlijk plichtmatig.

Sittin' Pretty zou qua stijl ook zomaar een cover kunnen zijn, het is een lekkere vlotte hardrock-track, die zo in de jaren '70 / '80-traditie past. Sterk, verzorgd gitaarwerk, goed meezing-gehalte in het refrein, en een lekker swingende ritmesectie. Echter is dit nummer natuurlijk afkomstig van Mammoth Mammoth's album Vol. III van eind 2012.

Ik vind het geluid op deze single wat mager, daarentegen - of daardoor - wel heel eerlijk. Ik weet op dit moment nog niet hoe de aanstaande live-release er precies uit gaat zien, maar met deze single is de nieuwsgierigheid in elk geval opgewekt.

Ben Couzens - gitaar

Mikey Tucker - zang

Frank Trobbiani - drums

Pete Bell - basgitaar