Loading...

Medium - Medium

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 03-04-2020

Tracklist

1. Skullcomet Sorcery
2. Maximum Rampage
3. El Gigante
4. Black Future Patrol
5. Gargola
6. Night Vision
7. Radiation Huntress

Medium is een nieuwe metalband uit Argentinië, opgestart in 2017. Begin 2018 debuteerde de band al met een zelfgetitelde EP. Daar is nog niet heel veel aandacht voor geweest, maar daar zou nu wel eens verandering in kunnen gaan komen. In aanloop naar een nieuwe release is de band opgepikt door Transcending Obscurity, dat heeft voorzien in uitgebreide uitgaven van het debuut, zowel op CD als digitaal.

Het collectief van Medium is te omschrijven als een door razernij gedreven adrenaline junkies: zeven nummers in achttien minuten pure energie. Kort, maar erg krachtig, letterlijk! De band geeft ons met hun titelloze debuut hun eigen frisse kijk op de old school grind / crust-stijl. Voor fans van Martyrdöd, Skitsystem, Henry Kane, Disfear, Napalm Death; zo laat de begeleidende info weten, zodat je op voorhand gewaarschuwd bent voor het overrompelende geweld dat je te wachten staat.

Hun aanpak is niet erg conventioneel; er is iets behoorlijk eigens aan de manier waarop ze de beste kwaliteiten van genres zoals grind, crust, punk en zelfs death metal en hardcore combineren om muziek te maken die toch doet denken aan die goede oude tijden. Er stroomt voelbare energie door het hele mini-album, waarbij elk nummer een iets andere dimensie van het eigen geluid van de band laat horen.

De donkere, atmosferische onderstroom geeft de muziek een menselijke touch mee, die niet alleen geworteld is in agressie zoals de meeste anderen in deze stijl; subtiele inzet van melodieën glanzen door de chaotische, explosieve delen, en laten een onuitwisbaar effect achter. Dit is de meest eerlijke, naturel klinkende grind / crust-muziek die je in deze tijd zult tegenkomen. Waarbij het best als bijzonderheid mag gelden dat dit van een band uit Argentinië is, die zijn best doet om hun eigen ​​stempel te drukken. Hun talent valt niet te ontkennen, de inspanning en intentie zijn uitzonderlijk.

Hoe dan ook smaakt dit agressie-bommetje naar meer! Voor de liefhebbers is de EP hieronder in z'n geheel te beluisteren. Stil blijven zitten lijkt me uitgesloten!

Lucien - Vocals, Bass

Rama - Drums

Fede - Guitar

Seba - Guitar