Loading...

Metalbattle / Occultfest MMXIX

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 06-09-2018

Aangezien veel van onze vaste bezoekers en vrijwilligers regelmatig een editie van Occultfest overslaan, leek het ons als bestuur ook een prima idee een jaar extra te nemen om de 17de editie van het Occultfest te organiseren. Occultfest 2002 en 2003 zijn indertijd als besloten feest georganiseerd. Hierdoor kan Occultfest 2019 een alles overtreffende 15de samenwerking met de gemeente Hoogeveen worden.

We hebben de gemeente Hoogeveen aangeboden mee te denken hoe deze mijlpaal te vieren. Het huidige voornemen is om een programma op donderdagavond aan het festival toe te voegen. Op deze avond stellen wij ons unieke podium graag beschikbaar aan de Hoogeveners die niet specifiek de kunstvorm metal beheersen.

Om het aankomende talent extra te stimuleren denken we er sterk over na om Occultfest te verplaatsen naar het laatste weekend van de schoolvakantie. Tevens wordt de connectie tussen de Metal Battle en Occultfest in 2019 sterk vergroot en wordt de publieksprijs geprolongeerd.

Als bestuur organiseren wij Occultfest naast ons werk, gezin en dergelijke. Dit geldt over het algemeen ook voor onze vrijwilligers. Hierdoor is het middels onze oorspronkelijke bandcommissie en promotie-apparaat onmogelijk voldoende bezoekers te trekken zonder het Occultfest concept te schaden. Middels 3 crowdfunding campagnes hebben wij onze bezoekers en vrijwilligers betrokken bij de programmering en promotie. De ervaringen hiermee hebben ons doen besluiten ons oorspronkelijke donateurschap in een futuristisch jasje te steken.

De verlammende vanzelfsprekendheid van een jaarlijks Occultfest hebben we met het verstrijken van 2017 achter ons gelaten. Des te meer donateurs en vrijwilligers voor Occultfest 2019 des te sterker het advies richting het bestuur van stichting Occultfest.

Wij hopen zeer spoedig onze voornemens om te zetten in een concrete datum voor Occultfest MMXIX. Als er geen gekke dingen gebeuren willen we deze tijdens U!TdagenD HOOGEVEEN presenteren. Hier verstrekken we graag meer informatie en de mogelijkheid met ons van gedachten te wisselen. Voor meer info verwijzen we naar www.occultfest.nl.

MetalBattle [NL], Occultfest [NL]