Loading...

Metalrevolutie in Suriname

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 18-10-2013

Na Delain eerder dit jaar, is Disquiet de tweede Nederlandse metalband die eind oktober de oceaan oversteekt voor een optreden in Paramaribo, Suriname. Als het aan evenementenorganisator Jerry Orie ligt, is dit pas het begin van zijn kruistocht om metal definitief op de muzikale kaart te zetten van het land dat vooral bekend staat om zijn opgewekte tropische klanken en swingende ritmes.

Een muzikale culturele revolutie ontketenen is iets voor de lange adem. Orie is dan ook al sinds eind jaren ’90 actief in de metalscene van Suriname, alvorens hij in 2001 de overstap naar Nederland maakte. De ervaring die hij hier in het Europese metalcircuit opdeed, zowel als bezoeker alsmede als bassist in Disquiet en Cypher, kwamen na zijn terugkeer in Suriname naar 2008 goed van pas.

De eerste editie van Unkie´s Open Air in 2009 startte met lokale rock en metalbands uit Suriname en de buurlanden Guyana en Frans-Guyana. Na 5 edities is het festival inmiddels uitgegroeid tot het bekendste en luidste rock en metalevenement van het Caribisch gebied met tot nu toe bekende headliners als Eminence (Brazilië) en Delain (NL).

Met Jerry Orie als metalbaas van de regio en een steeds groter groeiende metalpopulatie zal Disquiet op 26 oktober optreden in de V-Tunnel in Paramaribo.

Promo Disquiet in Suriname


Delain live in Suriname


Item Metropolis (VPRO) over metalscene in Suriname

Delain [NL], Disquiet [NL]