Loading...

Michael Schenker Fest - Resurrection

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 18-03-2018

Tracklist

01. Heart And Soul
02. Warrior
03. Take Me To The Church
04. Night Moods
05. The Girl With The Stars In Her Eyes
06. Everest
07. Messing Around
08. Time Knows When It´s Time
09. Anchors Away
10. Salvation
11. Living A Life Worth Living
12. The Last Supper

Michael Schenker Group, McAuley Schenker Group, Michael Schenker's Temple Of Rock, Michael Schenker Fest; ik ben even in de war; hoe zit het nou eigenlijk tegenwoordig rond de Duitse gitaarvirtuoos? Mijn verwarring zit 'm hierin dat al die bands / projecten anno 2018 de status actief hebben. Ik dacht dat Temple Of Rock z'n huidige band was - sinds 2011 verschenen drie studio- en twee live-albums - maar nu duikt de man dus 'opeens' op met Michael Schenker Fest en het album Resurrection. Sowieso hangt de (muzikale) loopbaan van de inmiddels 62-jarige Duitser aan elkaar van band- en bezettingswisselingen, roddel en achterklap en een gebrek aan stabiliteit. Maar goed, hier ga ik het dus even hebben over de meest recente muzikale fuif van Michael Schenker.

In 2016 toerde Schenker onder de naam Michael Schenker Fest met een viertal zangers waar hij eerder al mee werkte in zijn turbulente loopbaan. Na die tour werd hem al snel duidelijk dat het daar niet bij kon blijven. Hij wilde heel graag met deze zelfde mensen een nieuw album maken. Gary Barden, Graham Bonnet, Robin McAuley (allen MSG) en Doogie White (Rainbow, Temple Of Rock) werken stuk voor stuk mee aan dit album. Ook voor de instrumentale invulling lijkt niets aan het toeval over gelaten en heeft Schenker teruggegrepen op een aantal oude bekenden. In no time werd zo Resurrection uit de muzikale mouwen geschud.

Dat de nadruk hier op klassieke hardrock ligt zal niet verbazen, en de hoofdrol voor het gitaarspel van de oude meester evenmin. De nummers glijden vlotjes naar binnen, het geluid klinkt vertrouwd en wordt in goede banen geleid door Michael Voss-Schön (Mad Max, Wolfpakk, Vengeance, Temple Of Rock). Aan de muziek op zich mankeert helemaal niks, aan de zang bij vlagen helaas wel - niet alle aanwezige stembanden hebben blijkbaar de tand des tijds even goed doorstaan. Maar waar het denk ik nog het meeste aan schort zijn memorabele composities. Hoe lekker de muziek ook weg luistert, de liedjes zelf stellen over het geheel genomen eigenlijk niet zo veel voor.

Vanaf de vlotte opener Heart And Soul (met overigens vrij verrassend een gastbijdrage van Metallica's Kirk Hammet) strijden begrippen als vertrouwd en feest der herkenning om voorrang om deze muziek te omschrijven. De melodieuze hardrock ligt stevig verankerd in de jaren '70 en '80; een nummer als Take Me To The Church klinkt zelfs op het kazige af. Daar waar het tempo wat omhoog gaat (Everest, Time Knows When It´s Time) bevalt de muziek me het best, deze composities klinken me ook wat minder vlak in de oren. Natuurlijk mag de meester zelf in een solospot ook even helemaal los, met andere woorden: een instrumentale track mag niet ontbreken. Salvation voorziet in dit verplichte nummertje.

Ik kan me voorstellen dat Michael Schenker-fans weglopen met Resurrection. Eerlijk is eerlijk: het gitaarwerk is, net als de productie, op dit album dan ook tot in de puntjes verzorgd. Haal je echter de grote namen met de van hen erkende kwaliteiten weg, blijven er van de twaalf composities maar een paar over die echt de moeite waard zijn in mijn beleving. Lekker om naar te luisteren qua nostalgische beleving, maar inhoudelijk niet altijd even sterk.

Michael Schenker - Gitaar, Zang

Gary Barden - Zang

Graham Bonnet - Zang

Robin McAuley - Zang

Doogie White - Zang

Chris Glen - Bas

Ted McKenna - Drums

Steve Mann - Gitaar, Toetsen