Loading...

Mike Litoris Complot - The Six Whoresmen

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 17-06-2020

Tracklist

01. The Six Whoresmen
02. Uniporn
03. Two Strangers One Bullet
04. Billy the Clit
05. The Menu Card
06. Pony the Cash Machine
07. Baguette Dans Ton Cul
08. Destruction Tour
09. Cockosaurus Sex
10. Hydraulic Handjob
11. March of the Landwhales
12. Landwhales Don't Say No
13. David Hasslecock
14. The Love of a Man Goes Through His Nose
15. Snorty the Degenerate Cocaine Hoover
16. Attack of the...
17. Retarded Midget Slampiggies from Outta Space
18. Rang Pang Vull An D'Mull
19. Duuschtreg Jongen

zes mafkezen: 2 zangers, 2 gitaristen, 1 drummer, 1 bassist

Mike Litoris Complot - denk even rustig na over die bandnaam - is afkomstig uit Luxemburg en bestaat al sinds 2009, maar debuteerde pas in 2018 met hun album The Art Of Pony Party, al verschenen eerder al wel wat demo's digitaal. De bandnaam, de albumtitel en -cover, en ook de songtitels gaven al een zekere meligheid aan, en een richting waarin je de muziek kon gaan zoeken.

Op opvolger The Six Whoresmen zijn de paardjes van weleer een stuk volwassener geworden, deze keer geen vrolijke en gekleurde albumhoes van my little pony-achtige allure en een stralende regenboog, maar een apocalyptisch schouwspel, geheel conform de albumtitel - waarin natuurlijk ook de nodige visuele grappen verwerkt zitten. Uiteraard sluit deze, zie daarvoor ook een aantal songtitels, beter aan bij de vermeende handelingen die de bezongen onderwerpen doen vermoeden (Cockosaurus Sex, Hydraulic Handjob, enzovoort).

De Luxemburgers combineren naar hartenlust elementen uit de old school death metal, (gore)grind, slam, en uiteraard humor. En zelf vertellen ze er trots bij dat zij de enige Luxemburgse band zijn die dat doen. En weet je, ik geloof ze nog ook. Hoe dan ook krijg je als luisteraar weer een spervuur aan riffs, blasts en grooves, en natuurlijk ook de nodige - zowel tekstuele als muzikale - grappen en grollen voorgeschoteld. In ruim drie kwartier tijd komen maar liefst negentien tracks voorbij; laat het feest maar beginnen!

Nog steeds vind ik het aantrekkelijk - net als op de voorganger - dat Mike Litoris moeiteloos diverse substijlen weet te vermengen. Verwacht dus geen constant ratelende grindcore met slechts squeels, samengebald binnen de speelduur van 1 of 2 minuten. Deze band heeft zo veel meer te bieden; sterker nog, ik denk dat ik de eerste grind-band nog moet tegenkomen die een nummer weet te maken dat maar liefst 5:50 minuut klokt (Baguette Dans Ton Cul; die Franse taal past hier wonderwel!).

Smerigheid met een knipoog voert de boventoon, waarbij technisch onderlegde extreme metal de basis is. In mijn beleving musiceert de band een stuk strakker vergeleken met het vorige album. Vooral de volvette grooves en polka's spreken me enorm aan, je blijft gewoon constant meeswingen, of je nou wil of niet. De diepe grunt die ter afwisseling van het gebruikelijke gepiep en ge-oink wordt gehanteerd past daar helemaal bij.

Dat de heren zo af en toe eens vergeten dat ze een metalband zijn (Two Strangers One Bullet, The Menu Card, March of the Landwhales) vergeef ik ze graag, want dit levert hilarische hoorspelen op. Ja, die halen de vaart uit het album, en nee, dat interesseert me helemaal niks. Want enorm grappig. Does humor belong in music? Ja natuurlijk! Beaam ik volmondig (vul hier zelf de grap maar in). Mike Litoris Complot is en blijft een feestband, voor al uw bruiloften en partijen! Ik amuseer me in elk geval helemaal naar de klote!

Alain Chiche - Guitars

Rapey McMurderface - Guitars

Beerserker - Vocals

Meganega - Vocals

BumBum - Drums, Vocals

Michel Mijl Wagner - Bass