Loading...

Mirrorplain - Lost in Paradise

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 06-10-2019

Tracklist

01. Northstar
02. Speak to the Deaf
03. No. 1-0-7
04. Judgement Day
05. Lost in Paradise
06. Listen Up
07. Sealed Off
08. Drown
09. World of Pain
10. Mr. Hyde
11. Faceless World

Mirrorplain uit Duitsland, opgericht in 2011, is een alternatieve meer rock- dan metalband, die met Lost In Paradise hun tweede album uitbrengt. Debuut Path Of Salvation (2017) is volledig aan me voorbij gegaan, dus dit is mijn kennismaking.

Direct vanaf de eerste klanken die me bereiken heb ik moeite met deze muziek. De rock van Mirrorplain is weliswaar strak en direct, maar ook enorm gladjes. Amerikaans klinkend is het label dat ik er op zou willen plakken, ontdaan van elk rauw randje, en zelfs behoorlijk emotieloos. Precies dat wat mij normaal aanspreekt in rock en metal is hier dus zo goed als afwezig. Het is juist het overvloedig ingezette toetsenwerk dat voor een veel te vlak resultaat zorgt.

Bij vlagen worden pogingen gedaan om wat gitaren te laten ronken, maar de riffs willen nooit echt knallen. Ook de solo's spetteren niet zoals het hoort, vind ik tenminste. Het lijkt er bijna op dat er bij de productie rekening mee is gehouden dat de muziek nooit te hard of te heavy mag worden. Een goed voorbeeld hiervan is Sealed Off, dat qua compositie aantrekkelijk in elkaar zit, lekker weg luistert, maar uiteindelijk niet genoeg punch heeft om goed door te beuken. Break out, break out, break out wordt aan het einde gezongen; doe dat dan ook eens!

In tegenstelling tot de muziek laat de zang zo af en toe wel de teugels vieren, die zit bij vlagen tegen een metalcore-randje aan. Al is het merendeel van de refreintjes dan weer te zoetsappig in mijn beleving. Ik hoor echt wel dat de nummers allemaal goed doordacht in elkaar zitten, en hier zal ook zeker een publiek voor zijn. Maar ik hou niet van deze te klinische muziek, ontdaan van elk gevaarlijk randje. Ik mis hier echt de spreekwoordelijke kloten.

Christian Döring - zang

Jeremy Vollmert - gitaar

Jan Ackerschott - gitaar

Sascha Drendel - bas

Kevin Ax - toetsen

Nikolas "Uli" Hoffmann - drums, zang