Loading...

Monument - Hair Of The Dog

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 25-06-2016

Tracklist

01. Hair of the Dog
02. Blood Red Sky
03. Streets of Rage
04. Imhotep (The High Priest)
05. Crobar
06. Emily
07. Olympus
08. A Bridge Too Far
09. Heart of Stone
10. Lionheart

Eindelijk een album van een band waar ik eens echt kort over kan zijn. Monument is afkomstig uit Engeland, en een waar pleitbezorger voor de NWOBHM. Het is weliswaar een band van nu (opgericht in 2011) maar het geluid voert rechtstreeks terug naar de eerste helft van de jaren '80. Hair Of The Dog (Nazareth-fans?) is hun tweede album.

Wie bij het openende titelnummer niet direct aan Iron Maiden moet denken mag direct stoppen met lezen. Zelfs de zanger (Peter Ellis, ex-White Wizzard) lijkt wel een kopie van ons aller Bruce. Wanneer iemand me verteld zou hebben dat dit verloren gewaande opnames zouden zijn geweest van de illustere ijzeren maagden had ik dat bijna geloofd. Bijna ... Maar zo griezelig veel lijkt deze muziek op die van de grote voorbeelden. Het (twin-)gitaarwerk, de ('galopperende' ritmes, de basloopjes, het heel af en toe wat instabiele drumwerk, en dus ook de zang (luister eens naar Emily!): Monument is stiekem gewoon de perfecte coverband!

Is daar iets mis mee? Nou nee, eigenlijk niet. Aangezien Iron Maiden zelf na de jaren '80 vergeten is hoe ze van oorsprong ook alweer klonken is het wel geinig dat een andere band inhaakt op hoe die band sindsdien had kunnen klinken. Monument gaat gewoon door waar Iron Maiden na pak 'm beet Powerslave is opgehouden. Ben je benieuwd naar hoe Iron Maiden geklonken zou hebben wanneer ze na de jaren '80 geen progressie geboekt meer zouden hebben, dan moet je voor de gein echt eens naar Hair Of The Dog van Monument luisteren!

Peter Ellis - Vocals

Lewis Stephens - Guitar

Dan Baune - Guitar

Daniel Bate - Bass Guitar

Giovanni Durst - Drums