Loading...

Morgue Supplier - Inevitability

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 22-05-2022

Tracklist

01. Absurd Identity
02. Closing In
03. Empty Vacant Shell
04. Departure (Interlude)
05. My Path to Hell
06. Existence Collapsed
07. Thoughts of Only Darkness
08. Inevitability (Outro)

Nog maar net bekomen van de intense atmosferische vuigheid van Viande, heeft label Transcending Obscurity nog veel meer viezigheid in petto. Deze keer gaat het om de Amerikaanse band Morgue Supplier, die ik eigenlijk ook niet echt ken. De bijgaande info weet me te vertellen dat deze band bestaat uit twee leden van Drug Honkey, en dat is dan wel een aanbeveling.

De smerigheid zit 'm bij Morgue Supplier minder in de rottende atmosfeer, maar meer in de dissonantie van de uitvoering. Ook de doodsrituelen van Morgue Supplier kunnen niet bestaan zonder de doomende segmenten (Thoughts Of Only Darkness!) maar net zo gemakkelijk tovert het duo verwoestende grind-passages uit de hoge hoed. Het meest opvallende aspect zijn echter de verwrongen gitaar- en zangpartijen, die het geheel een enorm naargeestige sfeer meegeven.

Dit leidt tot volkomen verachtelijke en walgelijke, onherkenbaar verminkte composities. Er worden patronen en loops aan elkaar geregen die je misselijk maken, maar zich toch in je hoofd willen wurmen en daar blijven als een helse parasiet. Want ingebed tussen de harde, schokkende, desoriënterende muziek zijn met grote moeite hooks te herkennen die schokkend pakkend en aantrekkelijk zijn, misschien omdat ze je enige adempauze zijn in deze waanzin.

De demente geesten achter deze band hebben de basisbeginselen van death, doom, sludge, grind en zelfs vleugjes black metal tot zich genomen, en geheel naar eigen inzicht binnenstebuiten gekeerd en ondersteboven geflikkerd. De schijnbaar grillige muziek moet wel een gruwelijk strak idee herbergen achter dit alles, wat de enige manier is om de progressieve elementen te verklaren (Empty Vacant Shell).

Er gebeurt veel onder de lagen van zure braakselachtige zang en intermitterende ontploffingen, wat een verfrissend maar schadelijk mengsel is van verschillende invloeden uit doom, sludge, death, black, grind en alles wat je daartussenin zou kunnen hallucineren. Ze maken het je alleen niet gemakkelijk. En dat doen die klootzakken natuurlijk express! Je moet je voorbereiden op deze bewustzijnsveranderende ervaring en wachten tot je de effecten voelt van honderd verroeste messen die je aanvallen. Tegen het einde beginnen de zaken dan misschien enigszins logisch te worden. Luister en huiver:

Paul Gillis - Vocals, Guitars, Programming

Stephen Reichelt - Bass Guitars