Loading...

Motive - Fight The World

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 27-09-2019

Tracklist

01. Thrash Priest
02. One With The Water
03. Boycott Your Boycott
04. Evil In The Devil
05. Grass Ain't Greener
06. An Act of God
07. Goodbye Again
08. Digital Slave
09. Fight The World
10. Headstone and Pictures

Motive is een thrash-band uit Phoenix, Arizona, USA, die al is opgericht in 1999. Tot vorig jaar had de band al drie langspelers en drie EP's uitgebracht, toch had ik nog nooit van deze band gehoord. Vorig jaar verscheen in eigen beheer album nummer vier: Fight The World. Zelfs die zouden we nog gemist hebben, ware het niet dat het album afgelopen zomer een release op vinyl kreeg (zelfs de eerste vinyl-uitgave in de geschiedenis van de band) en langs die weg alsnog een promo richting Nederland kwam.

De vraag die dan opborrelt is: zou het erg zijn wanneer we deze band - en dit album - helemaal gemist zouden hebben? Erg misschien niet, jammer wel. Want Motive speelt een aantrekkelijk potje thrash metal dat zeker gehoord mag worden. In het kielzog van stad- en staat-genoten als Sacred Reich en Flotsam And Jetsam is hun versie van thrash lekker afwisselend, variërend van heavy tot speed metal; met misschien zelfs wel eens een vleugje death. Dat is weliswaar wat anders als origineel, maar toch luistert deze muziek verdomd lekker weg.

Vanaf de afwisselende opener Thrash Priest - dreigende coupletten, snelle refreinen, flitsende gitaarsolo - zit ik direct mee te doen op mijn stoel met de ziedende riffs die voorbij komen. One With The Water klinkt hierna nog net een stuk vetter, wat een lekkere brok agressie zeg. Mike Niggl zal vast niet de meest gestroomlijnde zanger uit de scene zijn, maar met zijn felle strot drukt hij de toch al brutale muziek nog net een stukje dieper de smerigheid in. Een goede combinatie wat mij betreft!

Vooral het gitaarwerk spettert aan alle kanten, en wordt productioneel in het zonnetje gezet. Hoewel snelheid voor de muziek van Motive een voornaam wapen is, laat de band toch ook horen met goed opgebouwde composities voor de dag te kunnen komen, getuige tracks als Evil In The Devil en Goodbye Again. Het zijn net die krentjes die voor wat variatie in de eenheids-pap zorgen. Heb je echter schijt aan originaliteit, en ga je voor old school agressieve en overwegend snelle thrash, dan zit je met Fight The World geramd!

Julius Secody - Bass

Zack Sewell - Drums

Steve Buschart - Guitars, Vocals

Mike Niggl - Vocals