Loading...

Motorpsycho - The Crucible

Gepost in Reviews door Edwin Enklaar op 05-03-2019

Tracklist

01. Psychotzar
02. Lux Aeterna
03. The Crucible

Met hun omvangrijke discografie is het uit Noorwegen afkomstige Motorpsycho hard op weg om Frank Zappa naar de kroon te steken qua uitbrengen van platen. Ik zou dan ook niet weten op welke wijze het recent verschenen The Crucible in de constellatie van deze proggy rockband zou passen.

Eigenlijk is dat ook niet zo relevant want op het moment dat Psychoztar op stoom komt, is het volop genieten geblazen van dit nieuwe album. Met drie uitgesponnen nummers worden we meegenomen op een reis langs allerlei elementen uit de rock en proghistorie. Een fraai, fuzzy jaren '70-geluid laat het allemaal extra doorleefd klinken.

Meer dan eens herinneren de structuren van dit drieluik aan de oude Yes. En dat is binnen deze heavy rockkaders helemaal geen straf natuurlijk. Af en toe duiken er wat jazzy passages op die weer aan Frank Zappa herinneren. Zo is er van alles te beleven op The Crucible.

Zo levert Motorpsycho met The Crucible veertig minuten muzikaal avontuur af. Het is voorbij voordat je er erg in hebt. Een mooie trip vol muzikale details om te ontdekken en in te verdwalen.

Tomas Järmyr - Drums, percussie, zang, mellotron

Hans Magnus Ryan - Gitaar, zang, piano

Bent Saether - Bas, gitaar, zang, mellotron