Loading...

Na 33 jaar eindelijk eerste plaats voor Iron Maiden in Album Top 100

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 12-09-2015

Het nieuwe album "The Book Of Souls" van Iron Maiden komt deze week binnen op de eerste plaats van de GfK Dutch Album Top 100. Daarmee scoort de Britse heavy metalband na 33 jaar eindelijk haar eerste nummer 1-notering in de Nederlandse albumlijst.

Iron Maiden maakte in april 1982 met haar derde studioalbum "The Number Of The Beast" haar debuut in de toenmalige Elpee Top 50. Het album reikte uiteindelijk tot een zesde plaats. In de jaren die volgden stond Iron Maiden met nog 25 andere albums in de lijst. Daarvan behaalden negen titels de top tien met als hoogste notering een tweede plaats voor de albums "Somewhere In Time" (1986; hitsingle "Wasted Years"), "Seventh Son Of A Seventh Son" (1988; hitsingle "Can I Play With Madness") en "The Final Frontier" (2010).

Het door Kevin Shirley (Journey, Led Zeppelin, Joe Bonamassa) en Maiden-bassist Steve Harris geproduceerde "The Book Of Souls" is de zestiende studioplaat van Iron Maiden. Het album is grotendeels opgenomen in Parijs en bevat elf tracks, waaronder de single "Speed Of Light". Vlak nadat de opnamen van het album waren afgerond werd bij zanger Bruce Dickinson een tumor ontdekt. Daarop besloot Iron Maiden de release van "The Book Of Souls" uit te stellen tot het najaar, zodat de frontman alle tijd had om volledig te herstellen. Hoewel Dickinson aan de beterende hand is, heeft de band besloten om op z'n vroegst pas in het voorjaar van 2016 weer te gaan toeren.

"The Book Of Souls" is het eerste studio dubbelalbum van de band. Behalve als 2cd is het album ook digitaal leverbaar en als 3lp en gelimiteerde DeLuxe 2cd.

Iron Maiden [GB], Pimp [NL]