Loading...

Necrowretch - Bestial Rites 2009-2012

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 03-11-2013

Tracklist

01. Putrefactive Infestation
02. Sepulchral Pleading
03. A Rancid Spree
04. Sadistic Expiation
05. From A Hideous Summoning
06. Zombie Ritual (Death cover)
07. Pure Hate (Merciless cover)
08. Evil Dismay - Necrollections
09. Unholy Stench Of Sin
10. Supposed To Rot (Nihilist cover)
11. Called From The Grave
12. Regurgitated Remains
13. Impending Morbidity
14. Repugnizer
15. Assumed Dead
16. Rising From Purulence
17. Buried To Death

In januari van dit jaar besprak ik het album Putrid Death Sorcery van de Franse death metallers Necrowretch, waarmee de band debuteerde bij Century Media. Het heeft het label behaagd om al het voorgaande werk van de band nu ook op CD te vereeuwigen. Op 1 CD wel te verstaan: het gaat om 17 nummers met een gezamenlijke speelduur van zo'n 47 minuten.

De eerste vier tracks zijn afkomstig van de eerste EP van de band, Putrefactive Infestation (2011), oorspronkelijk een 12" MLP. De volgende twee nummers komen van de single Now You're In Hell (2012), die onder andere de Death cover Zombie Ritual laat horen. Deze twee releases werden indertijd uitgebracht door Detest Records. Hierop is nog duidelijk te horen dat Necrowretch indertijd ook de nodige black metal invloeden in de muziek verwerkte, zeker waar het de zang betreft. Vervolgens is er nog een cover aan de beurt: Pure Hate van Merciless. Deze wel heel vette uitvoering is een nog niet eerder uitgebracht nummer. Prettig dat die hier is meegenomen!

Vervolgens gaan we terug in de tijd en zijn de demo's van Necrowretch aan de beurt. Als eerste daarvan Necrollections, waarbij hier de eerste twee titels Evil Dismay en Necrollections tot 1 nummer zijn samengevoegd. Ook horen we opnieuw een cover, deze keer Supposed To Rot van Nihilist. Vanwege de wat rauwere productie, het is en blijft een demo natuurlijk, komen deze nummers niet zo sterk uit de verf als het overige materiaal.

Dat geldt dan zeker ook voor de laatste sectie op deze compilatie. De laatste zeven nummers zijn afkomstig van de allereerste demo van de band uit 2009, Rising From Purulence. Toch horen we hier wel duidelijk terug wat de band in muzikaal opzicht voor ogen had. De overgang naar het 'grotere' label heeft op de muzikale koers van Necrowretch zeker geen invloed gehad.