Loading...

Necrowretch - With Serpents Scourge

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 03-03-2015

Tracklist

01. Black Death Communion
02. Feast Off Their Doom
03. With Serpents Scourge
04. By Evil And Beyond
05. The Bells Of Evil Schism
06. He Thrones On Thy Sins
07. Even Death May Die
08. Infernal Imprecation
09. Mortem Ritu

With Serpents Scourge is de opvolger van het debuutalbum Putrid Death Sorcery van het Franse Necrowretch, dat ik twee jaar geleden voor de kiezen kreeg. Opnieuw heeft dit gezelschap rond vocalist/gitarist Vlad een kort (weer 35 minuten) maar krachtig werkstukje uitgespuugd. En opnieuw is dat dus genoeg, want de muziek van Necrowretch is zodanig snel en explosief dat je dan ook echt wel even genoeg hebt gehad.

Nog meer dan op het eerste album zijn op With Serpents Scourge de black metal invloeden aanwezig; of zelfs ook wel wat thrash. Dat levert een wat gevarieerder geluid op, zodat de conclusie gerechtvaardigd is dat de band in muzikaal opzicht gegroeid is. Een ander bijkomend punt is dat de sfeer nog wat donkerder lijkt in vergelijking met voorgaand werk. Ik ervaar dat zelf (ook) als pluspunt.

Qua gitaarwerk heeft de tremolo-arm het zwaar te verduren, terwijl de vocalen nog meer dan voorheen gericht zijn op (vervormd) geschreeuw en gekrijs. Nog altijd is de band het best in de midtempo stukken, afgewisseld met furieuze blast-passages. Wanneer het tempo over langere tijd wordt opgevoerd, krijgt de muziek een meer chaotisch karakter. Dat zorgt er voor dat het wat lastiger te behappen valt, maar daarentegen lijkt deze losgeslagen sfeer nog dreigender en gewelddadiger dan elders.

Necrowretch moet het dan ook nog altijd niet hebben van originaliteit, maar richt zich nadrukkelijk op de begin jaren '90 death/black metal. Verwacht dus geen grensverleggende technische hoogstandjes of andere moderne fratsen om een zo breed mogelijk publiek te trekken. De muziek van deze band is rauw en extreem, bruut en eerlijk, en bovenal diabolisch qua sfeer.

Vlad - zang, gitaar

Florent Brunet-Manquat "Amphycion" - bas

Ilmar Marti Uibo - drums