Loading...

Nekromant - Behind The Veil Of Eyes

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 01-10-2021

Tracklist

01. Behind The Veil Of Eyes

Staande op de schouders van metalgiganten als Black Sabbath en Pentagram, is het Zweedse trio Nekromant goed thuis in de kunst van verpletterende riffs en krachtige melodieën, met een geluid dat de macht van het verleden weerspiegelt met een blik op de toekomst. Met al een paar releases op hun naam (eerder ook als Serpent) heeft het drietal in elk geval mijn aandacht te pakken vanwege hun authentieke old school metal-aanpak.

Na een paar jaar van stilte kondigt Nekromant nog voor het einde van dit jaar (als ik het goed begrepen heb staat ie in de planning voor 3 december) een nieuw album aan: Temple Of Haal. Waar al bij wordt verteld dat dit een nieuw hoofdstuk markeert in de muzikale voortgang van de band. Als voorbode verscheen op 20 augustus een eerste voorproefje: The Woods. Deze wordt nu (1 oktober) opgevolgd door Behind The Veil Of Eyes, om de spanning naar het nieuwe album nog eens extra op te voeren.

En wat is dit Behind The Veil Of Eyes een heerlijk catchy, episch heavy metal nummer geworden. Slepende riffs, pakkende samenzang en een heerlijke drive vormen een onontkoombare combinatie waarbij je echt niet anders kan doen dan meebrullen en met de vuisten in de lucht meedeinen. Ergens tussen epische old school heavy metal en klassieke doom metal - met zelfs wel een tikje bombast, of grandeur, wat is het eigenlijk - doet Nekromant hier z'n ding. En dan is dit nog maar de single-edit - zou de track op volledige lengte nog epischer kunnen zijn?

Ik heb het nummer gisteren voor het eerst een paar keer beluisterd, en het is nu nog altijd niet uit m'n hoofd te branden. Dat is een goed voorteken. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar Temple Of Haal!

Adam Lundqvist - Guitars

Mattias Ottosson - Bass, Vocals

Joakim Olsson - Drums