Loading...

Night - Raft of The World

Gepost in Reviews door Peter van der Wielen op 07-10-2017

Tracklist

01. Fire Across the Sky
02. Surrender
03. Under the Gallows
04. Omberg
05. Time
06. Strike of Lightning
07. Winds
08. Coin in a Fountain
09. Where Silence Awaits

Dit Zweedse kwartet is opgericht in 2011, en is met dit album al weer toe aan hun derde. Zoals wel vaker ben/was ik niet bekend met hun vorige platen. Met dank aan Spotify heb ik toch nog wat kunnen luisteren naar hun vorige platen. Zo op het eerste gehoor moet ik eigenlijk al toegeven dat ik meer gecharmeerd ben van hun oudere werk.

Om niet te veel vooruit te lopen zal ik me nu maar eerst uitweiden over deze nieuwe plaat. Negen nummers en een kleine 40 minuten worden we door deze vier Zweden bezig gehouden om naar hun muziek te luisteren. De muziek is het beste te omschrijven als moderne rock ’n roll. Het eerste wat eigenlijk opvalt, is dat de zang van "Burning Fire" (ofwel Oskar Andersson) anders klinkt dan op hun eerdere platen, wat minder fel, eerder wat monotoon.

Ik moet (weer) toegeven dat ik het laatste tijd steeds moeilijker vind om naar een heel album te luisteren. Zeker als het me vanaf de eerste luisterbeurt niet aanspreekt. Ook met deze plaat is dat het geval. Waarbij ik bij eerdere platen als ik ze wat vaker gehoord ze begon te waarderen en zelfs goed te gaan vinden, gebeurt dit de laatste tijd steeds minder. Misschien heb ik al teveel gehoord! Of word ik te oud!

Fans van moderne NWOBHM kunnen een poging wagen op Spotify, maar ik denk dat ze meer of eerder naar hun oudere platen zullen luisteren. Mocht ik me hierin vergissen, sorry.

Oskar Andersson - zang

Sammy Pettersson Ouirra - gitaar

Joseph Max - bas

Dennis Skoglund - drums