Loading...

Nighthawk - Live!

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 15-04-2024

Tracklist

01. Highest Score
02. Running Wild
03. Action
04. Free Your Mind

Bijna een jaar geleden verscheen Prowler, het tweede album van de Zweedse band Nighthawk. De opvolger is inmiddels opgenomen, maar voor fans van de band die niet kunnen wachten op dat volgende studioalbum, komen de Zweden met een live EP, opgenomen tijdens een van de zeldzame optredens van Nighthawk. Deze vier nummers zijn live opgenomen in Stockholm op 2 december 2022.

Met opener Highest Score (dezelfde als op het album, mijn gevoel is dan ook overeenkomstig) zit ik meteen in ouderwetse Deep Purple-sferen, waar eerlijk gezegd het orgel debet aan is. Dit is een Burn-aanbidding van de bovenste plank: lekker opzwepend, en o zo catchy. De EP gaat grotendeels verder met dezelfde nummers, in dezelfde volgorde als het album, mijn beleving wijkt daar ook niet van af.

Met de zang van Strid er bij is en blijft die beleving dik in orde. Mocht je bijvoorbeeld zijn werk met The Night Flight Orchestra net wat te cheesy vinden (net als ik) dan zit je met Nighthawk wat aangenamer in de klassieke hardrock-hoek: rechttoe rechtaan, zonder franje.

Technisch gezien klopt het allemaal: goede muzikanten, pakkende liedjes; alleen knaagt het een beetje. Zoals gezegd weet Highest Score me te raken, maar dat blijkt toch een uitzondering. Running Wild vind ik behoorlijk gezapig, en doet me vooral denken aan The Cult; laat ik daar nou geen liefhebber van zijn. Gelukkig doet Action z'n naam eer aan, en is weer wat vlotter, net als afsluiter Free Your Mind.

Dit is gemakkelijke muziek, glijdt soepel naar binnen, maar is enigszins vergelijkbaar met fast-food: ik ben deze 'slechts' twaalf minuten muziek net zo gemakkelijk weer vergeten.

Robert Majd - guitar

Björn Strid - vocals

Chris Ek - bass, vocals

Magnus Ulfstedt - drums

Richard Hamilton - keyboards