Loading...

Nihilrage - Eternal

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 13-12-2020

Tracklist

01. Intro
02. Merciless War
03. Born of Weakness
04. Human Waste
05. Eternal Condemnation

Nihilrage is een nieuwe band uit Spanje, die debuteert met EP Eternal. Mijn promo-exemplaar laat mij achter in verwarring, want zowel de hoes, als ook de omschrijving van de muziek, herken ik beide niet. Het eerste aspect betreft een geval van voortschrijdend inzicht, het tweede een geval van mening of interpretatie, want 'progressive touches and some black metal' hoor ik hier toch echt niet terug.

Deze band brengt ons vrij generieke death metal, en dan met name de tragere of midtempo groovende versie, waarin ook het melodie-gehalte aan de net niet vervelend hoge kant is. Denk een beetje in de richting van een Cannibal Corpse, Immolation en Incantation; zeg maar de vet groovende, stampende Amerikaanse variant, al is Nihilrage wel wat melodieuzer. De grof raspende vocalen passen hier bij uitstek bij. Er wordt ook enthousiast gebruik gemaakt van tempowisselingen, zo'n beetje op de manier van de stop/go-ritmes zoals die in de thrash metal gebezigd worden (Human Waste). Al met al vind ik dit een interessante aanpak.

Er spreekt wel degelijk de nodige energie en agressie uit de muziek, zonder dat er echt wordt ingezet op snelheid. Weinig hak- en beukwerk, wel lekker slepende en solide headbangbare stukken, zoals Merciless War laat horen. Born of Weakness is een voorbeeld van een nummer met een enorm groove-gehalte, ik zit echt constant en onbedwingbaar met m'n hoofd mee te schudden.

Afsluiter Eternal Condemnation is het meest agressieve nummer van de vier, al vind ik ook hier de ritmiek wel weer redelijk apart. Hoe dan ook vind ik Eternal een alleraardigst plaatje, dat als debuut zeker geslaagd genoemd mag worden. Ik vind het een vrij eigenwijze vorm van death metal die Nihilrage laat horen, maar het pakt me absoluut!

De band is zo vriendelijk geweest om Eternal op hun youtube-kanaal te delen, dus ga vooral even luisteren:

Asier - vocals

Max Schwarz - guitar

Alejandro Moreno - guitar

Alejandro Ciria - bass

Alex Flaviu - drums