Loading...

Paganizer - On the Outskirts of Hades

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 31-07-2016

Tracklist

01. Angry all the time
02. Adjacent to purgatory
03. The netherworld carnivale
04. On the outskirts of hades

Daar is ie weer: Rogga Johansson. Met Paganizer bracht ie eerder dit jaar al EP The Portal uit, nu staat diezelfde band voor nog een release. Opnieuw een EP, met de titel On the Outskirts of Hades. Met wederom vier nieuwe nummers. Overigens: in mijn bespreking van The Portal sprak ik mijn verbazing uit over het verschijnen van die EP; nu ik bezig was met On the Outskirts of Hades stuit ik op een Paganizer EP met de titel As Sanity Dies, die vorige maand is verschenen via het Mexicaanse Ablaze Productions. Daar moet ik dus ook maar eens even naar op zoek; het wordt wel erg onoverzichtelijk zo ...

Ok, nu dan over On the Outskirts of Hades. Opnieuw kan ik alles van stal halen dat ik eerder over deze man en z'n muziek schreef. De oudschoolse death nestelt zich via m'n gehoorgangen in de hersenpan als een vertrouwde gast. Het hakkende en groovende midtempo beukwerk wordt uiteraard weer afgewisseld met snellere nekverschroeiende death metal passages, die de vouwen uit je broek rossen. Een van de mooist aspecten van Paganizer is dat Johansson, in tegenstelling tot veel van z'n andere bands of projecten, hier zelf de teksten de microfoon inrochelt. Samen met het typerende zagende gitaargeluid zorgt dit er voor dat Paganizer nog altijd wel tot een van de hoofdbands van Johansson gerekend mag worden.

Gelukkig zorgt de enorme productiviteit nog altijd niet voor een afnemende kwaliteit. Hoewel je kunt constateren dat enige originaliteit ver te zoeken is, zijn het het hoorbare spelplezier en het niet aflatende enthousiasme van de deelnemende muzikanten die er voor zorgen dat ik aan de speakers gekluisterd blijf. Een Johansson-product is vrijwel altijd het aanhoren meer dan waard, dat is hier niet anders. Vooral het afsluitende titelnummer is - die vergelijking gaat volledig op met The Portal - het hoogtepunt van de EP; het is een verrukkelijk monster dat elke liefhebber van de Zweedse old school death toch even gehoord moet hebben!

Rogga Johansson – Zang, gitaar

Kjetil Lynghaug – Gitaar

Matte Fiebig – Drums

Martin Klasen – Bas